Огнеборци спасиха 150 декара фотоволтаичен парк от изпепеляване заради запалени отпадъци

Огнеборци от Велико Търново спасиха от изпепеляване 150 декара фотоволтаичен парк в землището на село Ресен. Огънят лумнал на 11 март в 21:36 часа. Жители на селото забелязали пламъците и подали сигнал на телефон 112. След минути на място пристигнала една пожарна и трима служители, които установили, че пожарът е възникнал в следствие на запалени отпадъци край реката.
Малко преди това същия ден в 19:23 часа в оперативен център Велико Търново е получен сигнал от РЦ 112 за РСПБЗН Елена, че гори къща на ул.“Райчево“ в Златарица. Огнената стихия е унищожила 86 кв.м. покрив, 60 кв.м. сгради и домашно имущество. Спасена е от унищожаване една близка постройка. В потушаването на пламъците са участвали два специализирани автомобила с петима огнеборци. Причината за пожара е в процес на изясняване. За инцидента е уведомена Оперативно-следствена група от Полицейското управление в Елена. На място е извършен оглед. Установено е, че собствениците преди време заминали на гурбет в чужбина и преди да тръгнат изключили електрозахранването в жилището. Предполага се, че в къщата са се промъквали наркомани, палили са огън, за да се греят в студените вечери и така са предизвикали пожар.
Екип на пожарната в събота в 22,07 часа е реагирал и на сигнал за пламнало дърво на ул.“Бачо Киро“ в град Бяла черква. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Пламъците бързо били потушени като е спасена близка сграда.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *