Горанка Йорданова е новият председател на пенсионерския клуб в Климентово

Горанка Йорданова от 26 години е технически сътрудник в кметството в Климентово. Сега тя е новоизбраният председател на клуба на пенсионера „Здравец“ в селото след проведеното отчетно-изборно събрание. До момента клубът има 109 членове.

Горанка Йорданова на отчетно-изборното събрание.

Групите към пенсионерския клуб са група за изворен фолклор с ръководител досегашната председателка Даринка Генчева и фолклорна формация „Пролетни ритми“ с ръководител Атанас Атанасов. И двете винаги с голям ентусиазъм са участвали във всички общински и много национални фестивали. ФФ „Пролетни ритми“ има и участия на международни сцени в Румъния, Гърция, Сърбия, с което се гордеем за достойното представяне и многобройните награди – дипломи, медали, плакети и статуетки, разказва Горанка Йорданова. Групата представя не само пенсионерския клуб, но и Климентово извън пределите на родината.

Членовете на клуба съвместно с останалото население се стремят да поддържат традициите в Климентово и да честват всички български празници.

От 23 години уредник на клуба е Евгения Тодорова, която се стреми добросъвестно да поддържа реда, хигиената и да посреща всеки ден членовете, посещаващи „Здравец”.

Най-възрастният член е баба Йорданка Златинова, която е на 93 години, а най-младите членове са танцьорките към ФФ „Пролетни ритми“.

Имаме пълната и всеотдайна подкрепа на Община Полски Тръмбеш в лицето на кмета Георги Чакъров, за което сърдечно благодарим, допълва още новият председател.

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *