Изкоп на енергото блокира търновска улица, достъпът е ограничен вече месец

За блокиран достъп до великотърновска улица сигнализираха читатели на „Борба“. Подходът до отсечката „Сава Пенев“ е ограничен заради изкоп на енергото вече цял месец, твърдят местни жители, които се оплакаха, че реално ремонтните дейности са спрени.

„От почти месец вече ни е блокирана улицата „Сава Пенев“ и по-лошото е, че вече две седмици не се работи, няма никаква дейност. Все едно ще остава така завинаги“, сподели Светломир Михайлов, който живее на затворената улица.

Изкопът влиза частично и върху натоварената „Христо Караминков“, която се ползва успоредно на главната улица и се влива в „Зеленка“. Отсечката реално е една от малкото връзки в централната част, отвеждащи трафика към кварталите „Акация“ и „Картала“, както и до Стара болница и „Варуша“.

Освен това изкопаната яма заема огромна част от тротоара, като го прави неизползваем и създава опасност за пешеходците, твърдят местните жители. Около дупката са натрупани камари с пръст и пясък, а загражденията са само няколко ленти и желязна бариера. Камари и изкоп има също и на отсрещния тротоар, което прави трудно преминаването и там.

Михаил МИХАЛЕВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *