Медали за младите състезатели по тенис на маса от Полски Тръмбеш

София бе домакин на турнир за деца ,,Бъди вдъхновение за младите таланти,, със специалното участие на националните състезатели, шампиони на България за мъже и жени – Мария Йовкова и Денислав Коджабашев. На откриването те направиха демонстративна игра с децата участници. Възрастовите категории, включени от организаторите, бяха: начинаещи деца, момичета и момчета до 13 години и момчета до 15 години.

Младите тенисисти с медалите заедно с гости и треньора Елиз Караманлиева.

Състезатели по тенис на маса от ,,Янтра 2012” се включиха в първите две групи, като при начинаещите се представиха 8-годишните Зорница Христова и Мая Цанкова.

,,Този турнир бе първи за най-младите състезатели на клуба – Мая и Зорница, които изиграха 8 срещи и спечелиха първите си медали! Това е изключително силна заявка за бъдещите резултати на децата. Във втората група момичета и момчета до 13 години участвахме с Теодора Георгиева, Магдалена Николов, Михаела Трифонова, Павел Ценов, Адем Ахмедов и Йоан Георгиев. Отлично представяне за всички, като повод за огромна радост и гордост бе достигането до финал на Теодора Георгиева, който тя загуби драматично с 3:2 от класна състезателка от софийски клуб. Павел Ценов също е с отличие, като в битка за третото място срещна другия наш състезател – 9-годишния Адем Ахмедов. Това са първи наши участия в национални състезания и турнири. Отлично представяне и силна заявка на нашите тенисисти. Всичко това е плод на ежедневна тренировка и постоянство, които дават своите резултати“, сподели треньорът на отбора Елиз Караманлиева.

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *