Възпитаниците от вокалната школа на Аделина Колева обраха наградите на конкурса „Път към славата“

Млади таланти от вокалната школа на Аделина Колева към НЧ „Напредък 1896“ – Горна Оряховица, бяха високо оценени от журито на националния конкурс „Път към славата“.

Даная Александрова спечели 3 първи места в първа възрастова група в три различни категории – поп, детска песен и рок. Тя ще представлява България на международните конкурси в Римини, Италия, и Рига, Латвия.

Ивайла Николова, участник от втора възрастова група, бе отличена със златен медал и първо място в категория „Поп вокал“. Тя също си тръгна от конкурса с първо място и златен медал.

Дует Никол Попова и Симеон Славев, участници от четвърта възрастова група, са златните медалисти и заеха първо място в категория „Поп вокал“. И Ивайла и дуетът имат покана за участие в конкурса в Римини с 50% намаление на таксите.

Със сребърни медали е дуетът Таня Гугуманова и Ерик Михайлов от четвърта възрастова група в категория „Поп вокал“. Те ще вземат участие в международния фестивал в Слънчев бряг тази година.

Симеон Славев от четвърта възрастова група в категория „Поп вокал“ единодушно бе класиран от професионалното жури на конкурса на първо място и спечели златен медал при конкуренция от 60 участници в групата. Той получава и едногодишна стипендия от МОН за учебната 2023/2024 г. Ще представлява България в Римини, Италия, и Рига, Латвия, без такса за участие.

Таня Гугуманова от трета възрастова група в категория „Поп вокал” получи специалните награди за най-въздействащ глас и за най-артистично изпълнение. А Никол Попова спечели покана за конкурс в Португалия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *