Aрх. Йордан Терзийски: Политици държат България за заложник в битка за собственото си оцеляване!

Град Велико Търново заслужава да бъде представен в парламента от местни хора, а не от кариеристи и парашутисти

„Политици умишлено тласкат страната ни в серия от избори и политическо безвремие за да обслужат собствените и партийните си интереси. Това трябва да спре още на 2 април. Коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“ е готова да поеме отговорността за управлението с помощта на всички партии, граждански организации и личности с каузи, които застанаха зад нас.“ заяви арх. Йордан Терзийски.

Освен архитект Терзийски, в листата с номер 12, личат имената на нотариуса Милен Матеев, адвокатите Дончо Бораджиев и Лили Матева, електроинженера Милена Генчева, неонатолога д-р Кина Николова и бившия зам.- областен управител Соня Будева. Листата е съставена изцяло от местни личности, професионалисти в своята област. Освен представители на Велико Търново, в нея има представители на Горна Оряховица- Иво Дечев, на Свищов- Емил Николов, на Златарица- Мирослав Хаджиев, на Елена- Илия Илиев и на Стражица- Юлия Рашкова. 

Йордан Терзийски и Милен Матеев имат опита от последните два парламента, като отново партия „Продължаваме промяната“ е гласувала доверие на тях да бъдат в челото на кандидатската листа за 49-тото Народно събрание.

Арх. Йордан Терзийски с участието си в Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление работи по темите за откраднатата магистрала „Хемус“ и за незаконното строителство на инфраструктурни обекти. Той беше вносител на промени в Закона за устройство на територията, с които се целеше пресичане на корупционните практики в общините, намаляване на административната тежест и подобряване на архитектурния облик на градовете.

Милен Матеев, като зам.-председател на правната комисия в 48-то Народно събрание беше един от лидерите в борбата за съдебна реформа и в защита на машинното гласуване. 

 Двамата депутати проведоха над 20 открити приемни за граждани, на които се срещнаха със стотици хора от областта. В резултат на сигнали от гражданите бяха предизвикани проверки, сигнали, въпроси за парламентарен контрол и бяха решени някои конкретни казуси. Именно на такова партньорство между политиците и активните граждани ще разчита коалицията „Продължаваме Промяната-Демократична България“. Вече над 70 организации и стотици хора са вписали своята кауза в книгата „Има как, има кой“, с което са дали подкрепата си за коалицията. „Продължаваме Промяната-Демократична България“  се ангажират да се борят за всяка една от тези каузи в следващия парламент и да разширяват партньорството си с поглед към местните избори през есента. 

„България е на важен кръстопът. Предстои битката на каузите срещу парите. Или ще се примирим , че сме най-бедната и крадената страна в Европейския съюз или заедно ще изградим силна, богата и справедлива България, част от обединена Европа.“ заяви още арх. Йордан Терзийски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *