Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

13 кубика дърва за огрев пуснаха на търг с тайно наддаване

Първоначалната им цена е 1430 лв.

 

Дърва за огрев бяха обявени на търг с тайно наддаване от Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново. Първоначалната им цена е 1430 лв. Всеки желаещ да ги закупи трябва да внесе депозит в размер на 286 лв.

Дървата са клен, ясен и върба.

Дървата са 13 кубика, съхраняват се на открито в горнооряховското село Драганово и не са нарязани. Установено е, че дървата са ясен, клен и върба. Те са конфискувани с решение на съда и по закон трябва да бъдат пуснати на търг. Началният срок за подаване на документи е 20 март, а крайният срок изтича на 24 същия месец. Допускат се и предварителни огледи.

Продажбата на дървата попада в графа „Други движими вещи“. Там на практика попадат всевъзможни конфискувани предмети. Особено популярни са резачки и металотърсачи, показва справка на „Борба“. Конфискуваните вещи будят интереса на много от участниците в търговете.

Към този момент има богат избор на бензинови триони, които са с варираща първоначална цена. Те са обявени между 200 и 500 лв., но към тях обикновено има и други вещи. Намират се портативни камери, ръчни триони, винтоверти, електрически везни и всевъзможни други уреди.

По 200 – 300 лв. са и металотърсачите. Някои от тях приличат на самоделки, но други са фабрично изработени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *