Обрат в разследването на трагедията с обесения млад мъж в Пчелище, подозират убийство

Христо Давидов бил с множество прободни рани, начупени ребра и пръсти

 

Полицията и Окръжната прокуратура във Велико Търново разследват мистериозна смърт на мъж от великотърновското село Пчелище. Трагедията се разиграла в нощта на 11 март. Няколко часа по-късно бе обявено, че 29-годишният Христо Давидов се е обесил, след като пребил 39-годишната си приятелката след лют скандал. Жената била приета в тежко състояние в Отделението по неврохирургия на областната болница в старата столица. Пострадалата е със сериозни фрактури на лицевата част на черепа. Според първоначалната версия младият й приятел я бил, докато тя не припаднала. Тогава решил, че е издъхнала, обадил се на 112 и увиснал на въжето на чардака на къщата си. Когато на място пристигнат екипи на полицията и Спешна помощ, открили безжизненото му тяло. Жената пък била в тежко състояние.

Потърпевшата е учителка и скоро се нанесла в селото. Педагожката е на 39 години и въпреки възрастовата разлика между нея и приятеля й двамата съжителствали и отглеждали две деца. Малчуганите не били в къщата по време на ужасните деяния.

Случаят се разследва от полицията, образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

От дни обаче в село Пчелище се надига негодувание сред местните жители. Според съселяни на починалия мъж става дума за насилствена смърт, а не за самоубийство. Това дава обрат в разследването на трагедията с мъртвия 29-годишен Христо.

Оказало се, че мъжът е с множество прободни рани, преди да бъде намерен обесен, а половинката му е неадекватна в болница и все още не дава обяснения имало ли е и трето лице в спора. Селото е потресено от кървавата драма и настоява за разкриване на истината. Местни хора разказват, че жената е имала връзка с друг мъж и в злополучната вечер е била бита от него. 29-годишният жител на Пчелище чул викове и се притекъл на помощ на педагожката. Тогава бил намушкан с нож, а след това на врата му била закачена примка от синджир за куче и тялото му увиснало на нея.

„Работи се по случая. Проверяват се всички възможни версии“, заявиха лаконично разследващи.

„На 11 март в търновското село Пчелище убиха брутално мой приятел и вече една седмица не съм на себе си от яд!!! Не съм патоанатом, лекар или разследващ полицай, но да попитам, аз, невежата: Как може човек с 5 прободни рани от нож – три в сърцето и две в корема, с потрошена глава от удари с тъпата страна на брадва, а после и с тесла, със счупени ребра и пръсти на ръцете и множество удари по цялото тяло – след всичко това да надене сам въжето, да го закачи с карабинери за гредата, и докато е НА КОЛЕНЕ, да се обеси??? И това всичкото да си го причини сам???

Да! Полицията се произнесе и в смъртния акт пише: „Причината за смъртта е обесване“! Христо беше обикновено момче, от обикновено българско семейство. Баща му не е нечий шеф или дебел връзкар. Ицо живееше на село и работеше честно и почтено! Даже не беше член на социалните мрежи… Момче, което не пие, не пуши, не се друса, не се бие, не краде и е в мир и разбирателство със всеки срещнат – направо РЯДКОСТ!!! От онези хора, които искаш да останат колкото се може по-дълго в живота ти…!

Цялото село се вдигна на крак и потърси сметка на разследващите органи, а те от своя страна излязоха с великото и клиширано оправдание в тия среди – „Работи се по няколко версии за изясняването на причините за смъртта!“, е написал гневен пост във Фейсбук Пламен Геров.

Младият мъж разказва още в социалните мрежи, че близките на Христо са предоставили видеозаписи от охранителни камери, на които ясно се вижда пристигането на кола на мястото на инцидента преди трагедията.

„На записа има ясно различим регистрационен номер, марка и цвят на автомобила! Наличието на ТРЕТО, а защо не и четвърто лице в драмата е абсолютно сигурно! Момичето е в болница, убиецът е на свобода, а Христо няма да се върне никога повече…!“, споделя още в коментара си Пламен Геров.

Веселина АНГЕЛОВА

Снимка Фейсбук

3 thoughts on “Обрат в разследването на трагедията с обесения млад мъж в Пчелище, подозират убийство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *