Румяна Начева и инж. Георги Стефанов са носителите на наградата „Велико Търново“ за 2023 г.

Директорът на Международния конкурс за млади изпълнители „Сребърна Янтра“ Румяна Начева и бившият председател на Великотърновския общински съвет инж. Георги Стефанов са тазгодишните носители на наградата „Велико Търново“. Това реши с тайно гласуване комисията, председателствана от зам.-кмета по хуманитарни въпроси Нейко Генчев. Освен тях номинирани бяха и дългогодишният председател на хандбалния клуб „Етър – 64“ Атанас Атанасов, както и спортният деятел и основател на тенис клуба „Барс“ инж. Иван Русков.

Новите носители на наградата „Велико Търново“ Румяна Начева и инж. Георги Стефанов бяха номинирани съответно от Зонта клуб и от Падел клуб „Боляри“.

Гласовете в полза на Румяна Начева са заради дейността й като създател, директор и продуцент на най-успешния международен музикален конкурс за млади изпълнители в България – „Сребърна Янтра“. Тя е позната на обществеността в старата столица и като спортен журналист с дълга и успешна кариера в различни медии и в рекламата. Коментатор на европейски и световни първенства по хандбал и баскетбол, тя е и автор на сценарии за различни спортни и културни събития. А нейното детско естрадно студио „Румина“ радва зрителите на всички празнични събития в областта.


Инж. Георги Стефанов е дългогодишен председател на Общинския комитет „Васил Левски“, който издигна кандидатурата му. Мотивите са неговите заслуги и принос в развитието на Велико Търново. Два пъти е бил председател на Великотърновския общински съвет, а през периода 1993 – 1995 г. при предсрочното прекратяване мандата на кмета изпълнява и тази длъжност до провеждането на предсрочните избори през 1994 г. Като председател на комитета „Васил Левски“, ръководи Оперативното бюро на Националния комитет за изграждането на паметник на Стефан Стамболов в старата столица.

Наградата „Велико Търново“ ще бъде връчена на празника на града – 22 март.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *