Търновската болница купува модерна апаратура за гастроентерологични изследвания

ПРЕДВИЖДА СЕ ЗАКУПУВАНЕ НА НОВА ЕХОГРАФСКА АПАРАТУРА ЗА НУЖДИТЕ НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯ, съобщи изпълнителният директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Красимир Попов. По думите му предвидената техника ще се използва за извършване на образно изследване на вътрешни органи с контраст.

„Подал съм рапорт за отпускане на капиталови разходи до здравното министерство. Ако не бъде одобрено предложението, ще вложим собствени средства за закупуване на апаратурата. Вероятно инвестицията ще е в диапазон 100 000 – 200 000 лв. Ще има обществена поръчка“, заяви изпълнителният директор.

Той изтъкна, че почти няма липса на медицинска апаратура в клиниката и похвали предшественика си д-р Стефан Филев за осигуреното оборудване.

Д-р Попов планира и разкриването на сектор за продължително следболнично лечение, ранна рехабилитация и специализирана грижа. Звеното ще бъде ситуирано в Отделението по физиотерапия, което остана в Стара болница. За целта ще бъдат осигурени 5 легла за пациенти, нуждаещи се от такъв тип здравна услуга.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *