Мерките срещу инфлацията и повишаване на доходите са основните приоритети за кандидатите на „Български възход“

Кандидати от листата на ПП „Български възход“ за Велико Търново се срещнаха със симпатизанти в старата столица. Водачът на листата д-р Пейчо Касъров, адвокат Венцислав Фоти и Даниел Спасов, който се занимава с търговия, представиха акценти от предизборната си програма и обсъдиха актуални теми със своите съмишленици.

Приоритет №1 за партията на тези избори е, мерките срещу високата инфлация и спекулата у нас. От „Български възход“ предвиждат законодателни инициативи още в първите дни на работата на парламента – да бъдат предложени законови промени, които да регулират взаимоотношенията между производителите и търговските вериги, така, че цените да не са непосилни за крайния потребител. „Виждаме как покупателната способност на българите е намаляла в пъти през последните две години, това води до влошаване на състоянията на домакинствата, страдат както българските пенсионери, така и младите семейства. Вече голяма част от българите не могат да си позволят основни хранителни продукти на трапезата, коментира д-р Касъров и допълва – това води до непълноценно хранене, обостряне на хронични заболявания, до здравословни проблеми. Освен това все по-малко българи могат да си позволят достъп до здравни услуги, а пенсионери,  диспансеризирани и хора с увреждания трудно си осигуряват на лекарства. Трябва да се вземат решителни мерки за повишаване доходите на населението, най-уязвимите да имат равен достъп до качествени медицински услуги“, коментира още д-р Касъров на базата на своята практика на общопрактикуващ лекар.

„Български възход“ има свои предложения за политиката по доходите, за българския бизнес, както и за най-уязвимите слоеве от обществото.

За област Велико Търново кандидатите на „Български възход“ посочват като първостепенни довършването на инфраструктурни проекти като АМ „Хемус“, високоскоростният път Русе- Велико Търново, мерки срещу безводието в села от целия регион и привличане на нови инвеститори с екологични производства, посочи Венцислав Фоти, който е на второ място в местната листа на „Български възход“.

В четвъртък водачът д-р Касъров, Венцислав Фоти и Даниел Спасов уважиха фотоизложбата на тема „Апокалипсис по Рихтер” , съвместен проект на мл. инсп.. Мирослав Маринов от РСПБЗН и журналиста Пламен Иванов, която представя кадри от лицето на трагедията на унищожителното земетресение в Турция и Сирия.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *