Горещи новиниЗабава и знаниеОбщество

Десетки трабантчета превзеха великотърновските улици

Румънска инвазия на феста в старата столица

 

Десетки трабантчета превзеха великотърновските улици в съботния ден. Причина за това известните немски машини да нахлуят в старата столица стана дванадесетото издание на „Трабант фест“.

Още от сутринта двутактовите коли запърпориха в центъра на града. Сборният пункт и тази година беше зад ДНА, където повече от час прииждаха атрактивни возила. Трабантите бяха различни модели. Посетителите успяха да се насладят на напълно реставрирани коли, както и на абсолютно оригинални, без никакви подобрения. И този път сред участниците имаше собственици на четиритактови трабанти с двигатели на фолксваген, които не са особено популярни в България.

Особено атрактивен беше бившият жълт трабант Марийка, който се появи на феста преобразен в розово и прекръстен на Пеперудената фея. Немската машина разполага с мигли, пълно дамско оборудване, багажник на тавана, безброй плюшени играчки, огледала и всевъзможни атрибути. Идеята за пълното преобразяване е на собственичката Ина Николова, която го пребоядисва.

„Вътре е един вълшебен рай за жената. Имам си компания отзад, украшения, направо е един друг свят. Аз също съм преобразена като фея. Трабантът е оригинален, само цветът е различен. Видях го в една обявя, това е бившата Марийка, която е известна във Велико Търново, но от няколко години е мой“, разказа за „Борба“ Ина Николова.

Сериозна инвазия на трабанти от Румъния към Велико Търново беше регистрирана и през тази година. Участниците от северната ни съседка бяха над 20. Те се организирали в социалните мрежи и поели към България, за да се включат в поредното издание на атрактивния фест. Всички те пристигнаха със закачено румънско знаме на колите си.

Тази година сред трабантчетата се намъкнаха и автомобили от други марки. До своите двутактови събратя се паркираха жигули, волга, вартбург, дачия и застава. Сред колите дим пускаха и две симсончета, чийто собственици не спираха да хвалят прочутите си мотори от близкото минало.

И тази година трабантчетата „позираха“ пред сградата на Общината, след което преминаха в дефиле през бул. „България“ и  старата част на града, за да стигнат до общинския паркинг под крепостта Царевец. Именно там  се проведе състезанието по майсторко каране и заобикаляне на колчета. Предвидени бяха специални грамоти и награди в различни категории. За всеки участник беше осигурен и кетъринг.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *