Горещи новиниПолитика

Бойко Борисов във Велико Търново: Програмата ни е да държим най-ниските данъци в Европейския съюз

Над 1000 симпатизанти посрещнаха лидера на ГЕРБ  в старата столица

Ако на тези избори не победим и не направим правителство, няма смисъл на следващи да минаваме и да правим агитации. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 1000 симпатизанти във Велико Търново.
“По време на нашето управление бяха построени църкви и храмове в областта. Ако бяхме останали на власт, АМ “Хемус” вече е щеше да стига до Велико Търново, но сега международният път минава през града. Какъв въздух дишате тук, да ви питам? Защото в София много обичат да го мерят. Тук тировете пушат по баира и всичко това ви влиза в блоковете. Ама не сте се оплакали”, обърна се към присъстващите Борисов.
Той припомни и данни за санирането на сградите и, че 32 блока са направени само във Велико Търново.
“И то безплатно. Най-добрата социална политика. Няма по-добра от тази. 62 блока чакат и ще чакат още дълго, а за две години щяхме да сме обновили поне още 20 от тях”, изтъкна още Борисов.
Той подчерта и че 2 години страната ни няма План за възстановяване и възмутено попита “Представяте ли си Томислав Дончев да не ви направи план за възстановяване?, а ГЕРБ остави готов разработен План”.
По думите на Борисов в момента оръжейната промишленост спасява България, който изнася оръжие за Украйна за 5-6 млрд., както и че изнасяме скъп ток.
“Само че има една малка подробност – те го изнасят, но държавата им възстановява ДДС-то и така затъва”, обясни още лидерът на ГЕРБ и попита хората и дали като влязат в магазина се чувстват по-богати.
Той увери, че АМ Хемус ще я има и пътят Търново-Русе ще го има.
“Знам как се прави, но ще е по-трудно от всеки друг път. През 2009 г. попаднахме на най-трудната финансова и икономическа криза в света. Тогава не дадох нито една банка да мръдне, инфлацията я държахме 0,2-0,3% и 50 лв си бяха 50 лева”, припомни Борисов за началото на първия си кабинет.
По думите му при първата мигрантска криза България е била похвалена в Европейския съюз за начина, по който се справя, и че заради това е получила повече пари от съюза при Брекзит.
“Всичко зависи този път от вас и колко хора ще убедите. В случая се наемаме с колегите да направим нещо по-добро от сегашното само ако имаме мощна подкрепа. И ще има и саниране, и пътища, и пари за ВиК сектора”, каза Борисов.
Лидерът на ГЕРБ подчерта с усмивка, че не обича да дава пари за канализация, защото е много скъпа, но после се заравя под земята, асфалтира се отгоре и хората забравят.
“След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след промяната. Ако Господ не е българин, няма да се измъкнем този път. За да дойдете на партийно събрание в неделя на обяд, или много ни обичате, или много ви е страх. Но щом пляскате, значи е от любов!”, пошегува се Борисов.
В събитието в залата на театъра участва и кметът на старата столица Даниел Панов, който изреди инвестициите в града, направени по времето на управлението на партията на Борисов и обясни, че предстои изграждането и на нова детска градина.Аз съм сигурен, че ГЕРБ ще направят всичко възможно, за да направят правителство и да излезем от кризите и всичко онова, което е спряло в нашата страна, каза кметът и призова след края на събитието всеки от събралите се да иде на църква и да запали свещ за победата на ГЕРБ.
Евродепутатът Ева Майдел обясни, че през последните две години споделя на колегите си от Европейския парламент, че всъщност България не се подготвя за Шенген и еврозоната след края на последното правителство на ГЕРБ.
“Имаме важна задача и тя е по-важна от всякога, защото тази илюзия е опасна. Прави така, че нашата държава да не се развива. Нашата задача е да спрем тази илюзия. Победа!”, каза Майдел.

Кметът на старопрестолния град д-р Даниел Панов приветства събралите се и отбеляза, че събитието на Неделя Кръстопоклонна има своя символичен смисъл.
„Последната година ни изчегъртваха, говореха какво ли не. Отидоха и по-далеч – арестуваха председателя на нашата партия господин Борисов. Ако погледнем философски, събитията през последните две години, бяха нашето страдание. Днес ние излизаме по-силни и заедно ще извикаме: „Победа!“, отбеляза в словото си Панов.
Той припомни какво „наследство“ са получили ГЕРБ преди 12 години и какви усилия са положили, за да превърнат страната в това, което беше преди 2 лета.
„Скъпи приятели, вашата роля днес е да убедите вашите близки, приятели, които не са решили да поемат към урните на 2 април, да гласуват с правилната бюлетина – с номер 2 за ГЕРБ. Така ние ще докажем, че партия ГЕРБ е най-силата политическа сила в България. Защото е партия на хората и партия, която винаги е мислила за хората“, каза още Панов.
Водачът на листата проф. Костадин Ангелов покани на сцената всички кандидати за народни представители.
„От два дни си мисля какво да ви кажа, скъпи приятели. Дали да покажа касови бележки от преди две години или лекарства, които преди бяха с 50% по-ниски. Но вие всичко това го знаете. И се отказах. Вчера гледам една снимка от едно предизборно събитие на ПП. Гледам една хубаво осветена сцена, един хубав екран, едни хубави цветове и си казвам – брей, направили са го хората, много европейски изглежда. И една тъмна, тъмна зала. В един момент наши приятели ми изпратиха снимка със светнати лампи. И като са светнати лампите, какво да се види – залата, направо да си го кажем, празна! Само че Промяната са публикували снимката с изгасените лампи. Тази партия и коалиция е една много, ама много голяма илюзия. Цялата им работа е такава – на тъмно изглежда прекрасно, но светнат ли лампата, виждате, че е кухо и изпразнено от съдържание и смисъл“, коментира проф. Ангелов.
Той се пошегува, че се готви нова коалиция – между ПП, ДБ и ДПС или пък тази коалиция се готви „отвън“. „Странна работа, уж политически опоненти, ама май само на тъмно“, заяви проф.Ангелов.

Веселина АНГЕЛОВА

 

 

2 thoughts on “Бойко Борисов във Велико Търново: Програмата ни е да държим най-ниските данъци в Европейския съюз

  • Този илитерат не разбра ли, че трасето за пътя Русе -В,Търново не е там където той иска. Трасето трябва да минава минава източно от Велико Търново, а не западно с което се увеличава с 50%.

    Отговор
  • Само заедно ще успеем, аз аз аз, ние, ние, ние вас не ни интересува. Ние сме от всички страни прекарани от Вас политиците. Надвийте си егото, затворите си портофелите и мислете със сърцата си за една Държава, която да нямате нужда от охранители поэ10 на брой, да се движите между хората спокойни и горди. Толкова ли е трудно.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *