Здраве

Нова здравна услуга за пациенти на хемодиализа внедряват в горнооряховската болница

В МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ ВЪВЕЖДАТ КОНСТРУИРАНЕ НА АРТЕРИОВЕНОЗНИ ФИСТУЛИ ЗА ХЕМОДИАЛИЗНО БОЛНИ – СЪДОВ ДОСТЪП. Манипулацията е златен стандарт в лечението на състояние, характеризиращо се като патологична връзка между артерия и вена, при което се нарушава нормалната циркулация на кръвта. Обикновено артериовенозни фистули се образуват по долните крайници, но е възможно да се появят и по ръцете, белите дробове, бъбреците и дори мозъка. Интервенциите ще се прилагат в горнооряховската болница от съдовия хирург д-р Красимир Георгиев.

„Тази интервенция е златен стандарт при хемодиализните пациенти за извършване на качествена и продължителна дейност, която не води до сериозни усложнения, за разлика от другите методи за хемодиализа“, коментира специалистът.

Манипулациите ще се извършват в Хирургичното отделение на болницата. След процедурата не се налага продължително хоспитализиране, а болничният престой е само един ден.

Преди да се подходи към интервенциите, пациентите трябва преминат задължително преглед при д-р Георгиев, за да се уточни дали са подходящи за този вид терапия. Консултациите ще се извършват след предварително записване на телефон 0888815129. Пациентите следва да носят направление от личния лекар за съдов хирург.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *