Образование

ПГСАГ „Ангел Попов“ е регионален победител в състезанието „Най-добър млад строител“

За поредна година ПГСАГ „Ангел Попов“ е отборен победител в състезанието „Най-добър млад строител“, след като учениците премериха сили в регионалния кръг на професионалната надпревара, организирана от Министерството на образованието.

Състезанието се проведе в два поредни дни в Плевен, а в него участваха екипи от строителните гимназия на домакините и тези във Велико Търново, Видин, Монтана, Враца, Габрово и Тетевен. Бъдещите строители  се състезаваха в направленията „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”, „Облицовки и настилки“, „Зидария“ и  „Сухо строителство“.

В направленията за сухо строителство, където се демонстрират умения с гипскартон и при зидарията участието е отборно. Зидарите Димитър Йорданов и Седат Саидов  от 11 клас в специалност „Строителство и архитектура“  бяха безапелационни при изграждането на своята стена. Те задминаха конкуренцията с прецизна работа, темпо и екипност. Журито, включващо представители на фирмите-спонсори и местната Камара на строителите, оцени високо умението на момчетата от Велико Търново и им отреди първо място като оцени не само техните практически умения, а и познанията им, които показаха по време на теста от предходния ден. Отборът в състав от Габриел Маринов и Александър Стайков от 11 клас показа точно око и умения за работа със щендерните конструкции, но се класира трети.

В останалите 2 категории, където учениците разчитат само на собствените си умения, Пламен Божков завоюва първо място и златен медал за отличното изпълнение на облицовка на стена в състезателната дисциплина „Облицовки и настилки“. Пламен е ученик в 10 клас, специалност „Водно строителство“ и за първа година участва в подобно състезание, но подходи професионално и заслужи своята награда.

За пръв път в състезанието се включи и Мартина Наумова от 11 клас, специалност „Архитектурна реставрация“. Тя представи ПГСАГ „Ангел Попов“ в състезанието „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”, където участниците демонстрират уменията си да нанасят равномерно покрития, да отсичат цветове, да комбинират дизайнерски цветовете и да изпълняват майсторски спирит ефект. В класирането Мартина е трета.

„Изключително горди сме, че ПГСАГ „Ангел Попов“ ще участва с отбори и в следващия кръг на надпреварата. Нашите победителите ще мерят сили с другите „Баш майстори“ – победители от цяла България в Националния кръг на състезанието, който ще се проведе в гр. Бургас. Пожелаваме успех на отборите и поздравяваме техните ръководители инж. Мария Георгиева и инж. Георги Николов за упоритата работа, професионализма и отговорността“, споделиха от професионалната гимназия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *