За втора поредна година високотехнологичният бизнес гостува във Велико Търново

Най-големите IT-компании канят ученици и студенти на среща на 23 март

 

На 23 март Велико Търново ще е домакин на националното роудшоу „Пътят към твоя успех“ на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). То се организира с подкрепата на кмета Даниел Панов и в партньорство с Общината и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Гостуването на AIBEST ще започне с кръгла маса с представителите на местните власти, на която ще бъдат дискутирани факторите и мерките, с които на локално ниво да бъде оптимизирано привличането на нови инвестиции и за създаването на благоприятна бизнес среда за развитие на сектора. След това програмата ще продължи в 12 часа в Голямата зала на Община Велико Търново със срещи с местните таланти.

Учениците и студентите от града ще могат да се запознаят с развитието на високотехнологичната индустрия у нас и с кариерните възможности, които тя предлага. На срещата ще присъстват представители на топ мениджмънта на едни от най-големите лидери в сектора на национално ниво като DIGITALL, DXC Technology, Experian, HP Inc., KBC Global Services, LIREX и Sutherland. За гостите на събитието ще бъдат организирани и специални работилници (уъркшопи) с ценни съвети за първите крачки в кариерата на всеки на пазара на труда.

Асоциацията е независима организация, която обединява едни от най-големите български и международни компании в сферата на изнесените бизнес услуги и технологиите. Размерът на индустрията възлиза на 4.225 млрд. евро и формира 5.9% от годишния БВП на страната. Прогнозата към 2025 година сочи, че относителният й дял в БВП на България ще достигне 9%.

Най-големите хъбове за високотехнологичния сектор са големите градове с университети – София, Пловдив, Варна, Бургас, като Русе и Велико Търново също привличат все повече нови компании.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *