Жители на Джулюница към Людмила Илиева: „Останалите водачи на листи нямат нищо общо с региона, вие сте една от нас“

„Водачите на останалите листи са хора, които нямат нищо общо с Великотърновска област, само вие сте една от нас.“ Това казаха на Людмила Илиева жители на с. Джулюница. В неделя горнооряховският юрист и водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Людмила Илиева разговаря с десетки производители, търговци и посетители на големия пазар в селото.

Илиева бе съгласна с мнението, че е неуважително и несериозно външни за региона личности да оглавяват местните листи. Тя бе категорична, че кандидатите за народни представители трабва да познават спецификите и проблемите на населените места, от които претендират да бъдат избрани.

„За мен е гордост да съм местен човек. Искам общността ни да има повече глас и власт и ще се посветя на това“, коментира Людмила Илиева, която освен успешната адвокатска практика бе член на последния парламент, а преди това и областен управител на Великотърновска област.

Пред земеделски производители тя отново подчерта, че малките ферми ще станат национален приоритет за бъдещо правителство на „Продължаваме промяната – Демократична България“. В управленската програма на обединението с номер 12 са разчетени повече субсидии за малки и средни производители на мляко, месо, плодове и зеленчуци, а също скъсяване на веригите за доставка и по-ниски разходи за транспорт и съхранение, строг контрол по границите и ограничен внос.

Хора от малки населени места в региона се оплакаха пред Илиева от битови неуредици: „Не е нормално до селата ни да няма обществен транспорт, да нямаме лекар и аптека, домакинствата да остават дни наред без вода“. Людмила Илиева се присъедини и към мнението на всички стопани, с които разговаря, че съсипването на напоителните системи за земеделски площи е просто престъпно.

Проблемът с водоснабдяването на населените места в региона бе важна тема за Людмила Илиева, докато заемаше поста областен управител. По нейна инициатива бе започнато проучване на възможностите и яз. „Ал. Стамболийски“ да се ползва за питейни и битови нужди.

„Не е лесна задача, но решенията на парче, видно, не са решения. Осъществяването на такава идея е стратегическа визия за години напред“, обясни Илиева, и допълни: „Усилията ми в тази насока ще продължат, ще лобирам за задвижването на сериозните процедури“.

Заедно с Людмила Илиева в Джулюница бяха и кандидатите от листата с номер 12 на „Продължаваме промяната – Демократична България“ адв. Дончо Бораджиев, д-р Мавроди Калейнски, Владислав Иванов.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *