Безплатни офроуд турове по хълмовете на Велико Търново и Арбанаси прави Дамян Стефанов на 22 март

БЕЗПЛАТНИ ОФРОУД ТУРОВЕ ПО ХЪЛМОВЕТЕ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО И АРБАНАСИ ОРГАНИЗИРА ДАМЯН СТЕФАНОВ В ПРАЗНИЧНИЯ 22 МАРТ. Приключението започва в 10 сутринта и ще продължи до 16 часа, когато тръгва и последната офроуд разходка.

Базата на HillView Veliko Tarnovo – Off-road Safari в Арбанаси ще е отворена още в 9 часа и всички машини ще бъдат в готовност.

„Разходки ще има през целия ден, на всеки кръгъл час, и така ще успеем да направим шест тура. Много близо сме до Конната база на Арбанаси, а машините ни се виждат отдалече, така че няма как да объркате мястото. Разполагаме с четири броя 450сс АТВ, с по два броя 250сс БЪГИ и 550сс БЪГИ, имаме два джипа – „Дайхацу“ и офроуд „Смарт“. Всички тези машини са двуместни. За по-големите компании предлагаме два броя джип УАЗ, джип „Витара“, вече имаме дори и офроуд автобус, в който могат да се возят 12 души“, разказва Дамян.

Всички, които искат да се включат в приключението, трябва да са в базата при Дамян половин час преди началото на разходката. „Нужно ни е това време, за да направим инструктаж за безопасност, да обясним на хората как се управляват машините и да разкажем маршрута. Маршрутите сега ще са по-кратки, за да могат повече хора да се насладят на преживяването“, казва още Дамян и признава, че прави този безплатен ден за първи път, но с идеята през годината да има още такива дни.

25-годишният търновец предлага офроуд сафари по хълмовете на Велико Търново и Арбанаси вече пет години. Той стартира своята атрактивна туристическа услуга, още докато беше студент по международни отношения в Софийския университет. Дамян вече е завършил обучението си, но признава, че дипломат не иска да бъде. Избрал е да живее и да работи в България.

Наследил е страстта си към колите от дядо си, който е бил автомобилен състезател. Тази страст е в основата и на HillView Veliko Tarnovo – Off-road Safari. Целият маршрут на офроуд обиколката е доста дълъг и минава покрай Царевец, църквата „Св. 40 мъченици“, старата част на Велико Търново и стига до Арбанаси, където се излиза от пътя и машините тръгват по черен път в пресечена местност. 15 минути по-късно пред участниците в разходката се разкрива невероятна гледка към Арбанаси и цялото Велико Търново. За още по-смелите Дамян предлага и малко по-хард пътуване, особено когато теренът е достатъчно кален. Минава се през Арбанаси, до телевизионната кула и се тръгва надолу по хълмовете към Ксилифор.

Около час продължава цялата обиколка, която като разстояние е около 30 км. Половината от тях са на пресечен терен. „Офроуд означава извън път. Ние му казваме да се движиш по черен път, без асфалт. Аз обаче съм подбрал няколко маршрута. Единият със сигурност ще е много приключенски, за младите хора, които искат да вдигнат адреналина си на макс. Има и по-лек терен, който ще предлагам за тези, които не са почитатели на екстремалните преживявания, и за по-възрастните туристи. Напълно безопасни са всички маршрути независимо колко са трудни терените“, казва Дамян.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *