Две шампионски титли и бронз за В. Търново от Държавното по борба за деца

188 състезатели от 50 клуба стартираха на Държавния личен шампионат за деца по свободна борба, първа група. Надпреварата в зала „Васил Левски“ в Сливен бе за малчугани в 3 и 4 клас.

Шампионска титла за великотърновския клуб „Илия Павлов“ донесе Кристиан Михайлов. Ученикът  в ОУ „Патриарх Евтимий“бе категоричен в категория до 28 килограма, записвайки четири победи. Възпитаникът на Мирослав Колев отнесе с технически туш съперници от Горна Оряховица и Лозница, на полуфинала пречупи с 9:1 технически точки Димитър Симеонов от НСА, а на финала тушира Симеон Тролиев от „Митекс“ /Благоевград/.

Златен медал в залата по борба на стадион „Ивайло“ донесе и Аспарух Анастасов от другия великотърновски клуб „Царевец Етър- 93“. В категория до 38 килограма той отнесе четирима противници, съответно от Пазарджик, Добрич, Петрич и Елена. Във финалната схватка в категория до 38 килограма Анастасов, който е ученик в  ОУ „Димитър Благоев“, тушира Тони Салиев от еленския клуб „Дан Колов“.

245 състезатели от 56 клуба се включиха в шампионата за деца по свободна борба, група 2, ученици 5-6 клас, който също бе в Сливен.

В тази възраст В. Търново има един медалист- Алдин Алдинов. Състезателят на „Илия Павлов“ взе бронз в категория до 32 килограма. Той бе спрян на полуфинала от Никола Николов от „НСА- Васил Левски“, а в малкия финал нямаше проблеми с противник от Караманци, над който надделя с 10:0 технически точки.

В първа група шампион на страната до 32 килограма стана Симеон Великов, а във втора група сребърен медалист до 35 кг е Радослав Великов. Двамата са синове на известния състезател Радослав Великов- Танка Руди и се състезават за столичния клуб „Симеон Щерев- Левски“.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *