Кандидатът за народен представител на „Левицата“ доц. Виолета Блажева: „Трябва да се действа, а не само да се критикува. Нужна е активност от всеки“

Доц. Виолета Блажева е от гражданската квота на „Движение 21“ с лидер Татяна Дончева и е на пето място в листата на „Левицата“ с преференциален номер 105. Нейното явяване на парламентарни избори ще е четвърто, без да има фикс идеята непременно да бъде избрана за народен представител. Казва, че участието й в политиката, което започва преди две години, е осъзнат избор, че трябва да се действа, а не само да се критикува. Към нея я тласка и личното й убеждение, че трябва да се възстанови държавността.

Кандидатът за народен представител на „Левицата“ доц. Виолета Блажева е родена в Свищов на 12 октомври 1977 г. Средното си образование е завършила в Държавната търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ в родния си град, а след това и висше в Стопанска академия „Д. А. Ценов“, специалност „Аграрна икономика“. Веднага след студентската скамейка и с отлична диплома, тя е привлечена като докторант и кандидатства за асистент в академията. Там доц. Виолета Блажева израства като преподавател и учен. Така цялото й професионално развитие е свързано с образованието, а преподава в Стопанската академия от 2001 г. Дисциплините, които води, са икономически ориентирани, научните й публикации са десетки. Работата й я удовлетворява, казва, че усилията, които полага, си заслужават. И тя обаче има забележки относно качеството на сегашното образование. „Към настоящия момент не мога да не отбележа, че качеството въобще на образованието не е на необходимото ниво. Негативите са още от начална степен, стигат до края на образователния курс и се прехвърлят и във висшето образование. Живеем в динамични времена, младите хора търсят алтернативи в търсене на информация и по-скоро се стремят да им е по-лесно и да не полагат много усилия. А без опит и знания и без критерии на входа няма как да имаме добри резултати на изхода. Промени са нужни и в учебните планове“, смята преподавателката.

Като представител на „Левицата“ тя приема изцяло програмата на коалицията. Счита, че особено внимание е нужно да се обърне на социалните проблеми на гражданите – да се преодолее бедността, да има справедливост в доходите. „За коалицията има три основни направления, по които трябва да се работи – цени, доходи, държава. Усилията ни са насочени към равностойно заплащане на земеделските производители. Обезлюдяването на районите няма как да дава тласък за развитието им, а оттам и доходите не могат да бъдат особено високи. А по отношение на държавата, трябва ни политическа стабилност за постигане на социална справедливост“, вярва кандидатът за народен представител от „Левицата“ доц. Виолета Блажева.  На местно ниво като свищовлийка особено й е болно, че в XXI век градът не разполага с АГ отделение и бъдещите майки трябва всеки месец да пътуват за прегледи и консултации до Велико Търново или Плевен. Това коства не само време, но и средства на младите семейства. Свищов запада, счита тя, и е жалко, защото той е образователен и културен център в миналото, а към настоящия момент нещата не изглеждат обещаващи.

Доц. Виолета Блажева е омъжена, с две деца, но успява успешно да съчетае семейни, професионални и политически ангажименти. За последните две й помага опитът и добрата организация. А и не се плаши от повече натоварване с различни инициативи. Иска да остави на своите и на децата на България една просперираща държава, да имат усещането за стабилност и да виждат смисъла да се реализират тук. Но жалоните за утрешния им ден е дело на политиците сега и „Левицата“ има достатъчно подготвени кадри, казва доц. Виолета Блажева.

„Излезте и гласувайте по съвест! Ако искате Великотърновският регион да се развива, трябва активност от всеки“, призовава кандидатът за народен представител на „Левицата“ доц. Виолета Блажева.

Ана РАЙКОВСКА

 

2 thoughts on “Кандидатът за народен представител на „Левицата“ доц. Виолета Блажева: „Трябва да се действа, а не само да се критикува. Нужна е активност от всеки“

 • 23.03.2023 в 13:27
  Permalink

  Познавам доц. Блажева от повече от 10 години. Изключителен професионалист и истински боец в начинанията! За нейната личност всички трудности са преодолими! Това трябва да бъде гласът на свищовлии! Почтена, работлива и всеотдайна към обществото! Заслужава нашата подкрепа!

  Отговор
 • 23.03.2023 в 14:28
  Permalink

  Доц. Виолета Блажева е един изключителен човек и професионалист, точно такива хора трябва да има в политиката. Желая и успех!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *