Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“, пред „Борба“: „САЩ ще опитат да сглобят правителство, което да ни въвлече във войната“

  • Г-н Костадинов, има ли начин българите да не бъдат въвличани във войната в Украйна и да не усетят последиците от нея?

– Има един ясен начин и той е – ако „Възраждане“ управлява. Всички останали партии, попадащи в парламента, са „партии на войната“, които са създадени именно за това и са готови да го сторят начаса – да включат България във войната. Само ще ви припомня, че имаше решение на българския парламент неотдавна страната ни да изпрати оръжие и свой контингент в Украйна. То бе взето от повечето от тези партии след инструктаж от американското посолство, което управлява няколко формации и най-вече – „Продължаваме промяната“. България не отстоява собствения си национален интерес и вместо да бъде в конфликта, е станала част от андорския фронт. Неведнъж съм подчертавал, че Държавният департамент на САЩ, който практически е тяхното външно министерство, ще се опита да сглоби правителство у нас с единствената цел да въвлече България във войната. Тяхното посолство подпомага и контролира този процес. Не ги интересуват нито миналото ни, нито хората, нито историята – нищо. За тях сме важни само като територия, близка до Русия, с възможности да поеме бази и удари и да изпраща оръжие и войници в Украйна.

– Какво е отношението Ви към годишните доклади на САЩ за правата на човека?

–       Поредната политическа намеса от тяхна страна по отношение на вътрешните ни работи. САЩ се превръщат в най-големия геополитически тумор през последните 100 г. Личи си, че докладът е писан по инерция и „Възраждане“ са споменати три пъти, и то с неверни факти и твърдения. Първото е, че обвиняваме в държавна измяна няколко „защитници на човешките права“ тук, които са откровени техни агенти. Упрекват ни, че в някакъв митинг в подкрепа на Украйна и войната сме замеряли с бутилки и камъни митингуващите, което е нелепо, тъй като даже в контролирани от тях медии тук не се е появявала такава информация, нито има разследване или каквато и да било проверка на нещо подобно от страна на органите на реда. Твърдят също, че използваме, включително и аз, риторика срещу определени етноси. Парадоксалното нещо е, че това идва от държава, която бе на ръба на гражданската война преди две години, когато полицаи застреляха негър. Вследствие на това бяха направени протести в цялата страна, а множество градове бяха рушени и завладени от протестиращи. Ние също трябва да направим подобен доклад за нарушаване на човешките права и ще имаме много повече основания. Не смятам за лошо да наричаш някой „негър“ с етимология „черен“. В нашите учебници пише за „негроидна раса“, това учим в училище. Същата е и ситуацията с циганите. Ром е напитка, а циганинът си е циганин.

– Унищожават ли САЩ и ЕС българската памет за миналото?

– Има една блестяща фраза на Джордж Оруел – „Който контролира миналото, контролира бъдещето“. От десетилетия у нас се води кампания за контрол над миналото, за нов прочит на историята, за събаряне на паметници, за отричане на национални герои и т.н. Опитват даже да изкарат българските революционери едва ли не терористи, каквито сигурно са за Турция и Гърция. САЩ и американските слуги от ЕС имат интерес от промяна на българската история, родова памет и тази за миналото. Идеята им е да се асимилира българската човешка маса. Аз съм възпитаник на най-добрата историческа школа в България – тази на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Можех да уча на други места, но избрах недостижимото ниво на Велико Търново. Категоричен съм, че за фалшификация на нашата история трябва да се лежи в затвора.

– Ако България отхвърли с референдум еврото, какви ще са последиците за европейската валута в ЕС?

– Ще се разклати със сигурност. Знаково ще е, че най-бедната, най-онеправданата и неразвита държава ще се противопостави на една от най-големите гордости и хвалени проекти на евросъюза – еврозоната. Можеш да напуснеш лесно ЕС, но не и еврозоната му. Даже и най-силната банка може да се срине за 24 часа, ако вложителите й си изтеглят спестяванията. С нашия референдум срещу въвеждането на еврото пренаписваме историята и променяме плановете на всички чужди агенти, които работят именно за това да бъдем асимилирани. Близо 500 хил. вече го подкрепиха, но процесът е отворен. По този начин показваме суверенно мислене, което е нетипично за българския политически елит през последните години.

– Европейци, американци или руснаци ще сме след 20 години?

– Националният ни интерес е да останем българи. За това трябва да се вземат категорични мерки. С тези темпове на обезлюдяване след 20 г. ще останем 4 млн. Важно е всеки от нас да прецени дали той, децата и внуците му искат да живеят в такава държава. Трябва да се преодолее демографската катастрофа. През 2032 г. ще честваме 1400 г. от създаването на Велика България. Ние сме най-старите европейци и единствената държава в Европа, която никога не си е сменяла името. За тогава замисляме и специална програма и световно честване под надслов „14 века България“.

– Ако ви връчат мандат за формиране на правителство, кои ще бъдат главните приоритети на вашия кабинет? Българите обедняваме, по какъв начин могат да се повишат доходите ни?

– Преодоляване на демографската катастрофа. Има много народи без държави – циганите са едни от тях, шотландците, баските…, но няма държава без народ. Ако българите изчезнем, някой друг ще заеме държавата ни. Образованието е друг съществен приоритет. Връщане на отбранителния ни суверенитет и възстановяване на българския военен потенциал са други важни задачи. „Възраждане“ е за възстановяване на българското производство и връщането на българските стоки. В момента 55% БВП се формира от услугите. Една такава държава неминуемо ще фалира. Случаят с Гърция е пресен – там развиваха услуги покрай туризма и караха на заеми от ЕС. Възстановяване на хранително-вкусовата ни индустрия е в основата на нашето икономическо развитие. В момента малък процент от стоките в магазините са наши – български. Купуваме всякаква чужда продукция и поддържаме чужда икономика. Това трябва да се промени. И тази ситуация е наложена от ЕС.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *