Забавя се ремонтът на улиците в старата част за 9 млн. лева

Обществената поръчка за ремонт и рехабилитация на улиците „Теодосий Търновски“, „Опълченска“, „Димитър Найденов“, „Сливница“, „Климент Охридски“ и „Ксилифорска“ е прекратена и ще се обявява нова. Причината за спирането на процедурата е сигнал от участник, че информацията по заданието не е пълна. Става дума за два липсващи важни допълнителни чертежа, по които фирмата може да си направи точно ценовото предложение. „В момента чакаме срок за обжалване на решението за прекратяване на обществената поръчка и в началото на следващата седмица предстои ново оповестяване. Ние не сме загубили много време, само 10 дена“, коментира за в. „Борба“ Надя Петрова, директор на дирекция „Обществени поръчки“ в Общината.

Залогът са 7,8 млн. лева без ДДС, които Общината може да изгуби, тъй като проектът, по който ще се прави ремонтът, е трансграничен, финансирането е европейско, а крайният срок за изпълнението му е този декември.

Вече е избран изпълнителят на двата моста над река Янтра, за които Великотърновският общински съвет разреши тегленето на дългосрочен кредит от фонд ФЛАГ на 6,3 млн. лева. Това е ДЗЗД „Нивел Инфраструктура“ – София, скоро изтича законовият срок за обжалване, след което Общинската администрация започва изготвянето на договора.

На 22 март са отворени офертите за кръговото кръстовище на „Беляковско шосе“. Те са три и са на фирмите „Парсек Груп“, ЕООД, „Пътни строежи – ВТ“ АД и „Надежда ВИ Строй“ ЕООД. Предстои оценката на комисията по ценовите предложения.

Ана РАЙКОВСКА

3 thoughts on “Забавя се ремонтът на улиците в старата част за 9 млн. лева

 • 24.03.2023 в 12:25
  Permalink

  Нали ги използват като примамка за изборите. Всеки път е така, че за този ремонт чакаме 30 години. Но за спортни площадки винаги има пари.

  Отговор
 • 24.03.2023 в 13:29
  Permalink

  Ако се загубят тези пари, кой ще поеме отговорност? Вече похарчените пари за чия сметка ще останат? Общинските „калинки“, които са на допълнителни договори за администрирането на този проект ще върнат ли взетите допълнителни заплати? Колко са загубените пари до днес от европроекти? Колко са финансовите глоби за общината по изпълнени европроекти?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *