Удостоиха ученички с благодарствени писма за достойна постъпка

Двете момичета намерили изгубени пари и ги предали в полицията във Велико Търново

Благодарствени писма за достойна постъпка получиха възпитаничките на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във Велико Търново Ивелина Савева и Никол Николова, от ръководството на Областната дирекция на МВР.
В средата на март, разхождайки се из града двете момичета се натъкнали на изпаднали на тротоара банкноти. Без да се двоумят те събрали парите и ги предали в полицейското управление.
В петък в класната им стая, в присъствието на съучениците им и на директора на учебното заведение д-р Евгения Илиева, началникът на полицейското управление във Велико Търново главен инспектор Веселин Райков им връчи благодарствените писма.
„Похвална е постъпката ви, защото много от връстниците ви, а и възрастни граждани биха си прибрали намерената сума, без да си направят труда да потърсят собственика й. “, каза пред присъстващите гл. инсп. Райков. Той ги поздрави за доблестта и човечността, които са проявили и подчерта, че родителите им, техните учители и съученици би трябвало да се гордеят с тях.
Пожела на двете момичета да бъдат здрави, все така добри и отзивчиви, да сбъдват мечтите си и да са светли дните им, както са светли, и душите им.

Веселина АНГЕЛОВА

снимка-МВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *