Образование

Проф. Карим Наама от ВТУ беше гост на Университет „Ал-Мансура“ в Египет

На 12.03.2023 г. проф. Шариф Хатер, президент на университета Ал-Мансура, прие проф. д-р на икономически и политически науки Карим Наама и ръководител на катедра „Международни икономически отношения“ в Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. По време на срещата бяха обсъждани възможностите за изследвания и научни изяви, които могат да бъдат предоставени на изследователите, за да се задълбочи партньорството между двата университета. От своя страна професор Карим Наама изрази благодарността си за посещението на университета Ал-Мансура и стремежа си за повече сътрудничество, особено в областта на обмена на студенти и преподаватели.


От името на ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов проф. Карим Наама връчи плакет на президента на университет „Ал-Мансура“ проф. д-р Шариф Хатер, както и покана да посети университета в старата българска столица.
Делегацията беше придружена от д-р Ахмед Хюсеин, изпълняващ длъжността директор на службата „Международни отношения“ в университета Ал-Мансура и д-р Карим Абдел-Гани, преподавател във Филологическия факултет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *