Ученици мериха сили в състезание за млади автомонтьори

Учениците от Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ се класираха на първо място в регионалния кръг на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, на което бяха домакини.

Организатори на състезанието бяха Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието и местното училище, а съорганизатори тази година бяха от „Интеркарс“ България.

Учениците от Свищов заеха първите места във всички категории. Денис Велиев от XII „в“ клас демонстрира майсторско шофиране и впечатли всички присъстващи с уменията си, а автомонтьорите Ивайло Ангелов и Селим Елвер от XI „а“ клас бяха безапелационни в диагностиката, монтажа, демонтажа, баланса на гуми и регулирането на фарове.

В надпреварата взеха участие още ПТГ „Васил Левски“ от Горна Оряховица, ПГ по земеделие „Стефан Цанов“ от Кнежа, ПГ по механоелектротехника в Ловеч, ПГ по подемна, строителна и транспортна техника „Георги Сава Раковски“ и ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“ от Плевен, ПГТ „Васил Друмев“ в Стражица и ПГ по механоелектротехника „Акад. Ангел Балевски“ – гр. Троян. Всички участници се представиха на ниво и демонстрираха много добри теоретични и практически умения по изучаваната професия.

Гости на откриването бяха кметът на Свищов Генчо Генчев, който поздрави участниците и техните ръководители, инж. Красимир Минев, който е началник на областен отдел „Автомобилна администрация“, представители на институции и преподаватели от учебни заведения.

Награди на победителите връчи директорът на училището инж. Веска Николова. Участниците получиха подаръци още от Русенски университет „Ангел Кънчев“ и „Интеркарс“ България.

 

По информация на инж. Веска Николова – директор на СПГ „Алеко Константинов“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *