Озверели кучета убиха жена в Долна Оряховица /ОБНОВЕНА/

41-годишната санитарка в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ се връщала от нощна смяна

 

41-ГОДИШНА ЖЕНА БЕ УБИТА ОТ ГЛУТНИЦА КУЧЕТА В ДОЛНА ОРЯХОВИЦА. Четириногите са нападнали жертвата си, която се казва Мирослава Стоянова, рано сутринта в четвъртък. Починалата работела като санитарка в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и в злополучното утро около 7:00 ч. се връщала от нощно дежурство. По пътя към вкъщи срещнала агресивните животни, които я повалили и започнали безмилостно да я хапят.

„Борба“ научи, че кучетата са излезли от частен имот, в който са били отглеждани от мъж. Опашатите обаче не са били регистрирани като домашни и били поне 7 – 8.

На получения сигнал на телефон 112 се отзовавали две линейки с медици на филиала за Спешна помощ в Горна Оряховица. Екипите се натъкнали на ужасяваща гледка. Цялата улица, на която се разиграл инцидентът, била в кръв.

Жената била с разкъсвания и травми, несъвместими с живота. Въпреки че пристигнали моментално след като им съобщили за инцидента, пациентката вече нямала пулс и единствено констатирали смъртта й. Здравните работници предполагат, че жената е починала от кръвозагуба заради разкъсана централна артерия.

Лекарите веднага уведомили следствените служби.

Мирослава имала 15-годишен син.

Потърсен за коментар по случая, кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев заяви, че е в чужбина и че е уведомен за трагедията, но не знае подробности.

„В момента на място има разследващи органи, които изясняват обстоятелствата около инцидента“, каза инж. Добрев.

Градоначалникът не каза и колко случая има през последната година на нападнати и нахапани хора от безпризорни псета.

„Имаме сключен договор с фирма, която извършва кастрация на скитащите кучета. В процедура сме по смяна на предназначението на парцел, който е бил бивш кучкарник на полицията. Теренът ни беше върнат от държавата, но е извън регулация и работим по смяната на процедурата и да го използваме за изграждане на приемник за бездомни кучета, но процедурата е дълга. Идеята ни е да направим общинско предприятие и да овладеем популацията“, обясни инж. Добрев.

Оказва се, че много хора по селата не могат да се грижат за поколението на домашните си кучета и новородените се пускат по пътищата.

През лятото на 2021 г. в Долна Оряховица се случи сходен инцидент, при който ротвайлер нападна и рани тежко двама души. При опита за залавяне на четириногото се стигна до стрелба и 10-часово преследване.

Екип „Борба“

Сн. Веселина АНГЕЛОВА

7 thoughts on “Озверели кучета убиха жена в Долна Оряховица /ОБНОВЕНА/

 • 30.03.2023 в 12:00
  Permalink

  Ето случка в Румъния и последиците:

  https://www.bnews.bg/article/143427

  Тук след 50-100 години може и да узрее идеята, че така правят и в САЩ и в Германия (в случай, че някой политик го е страх да не му се карат).

  Отговор
  • 30.03.2023 в 16:26
   Permalink

   Това е жестоко, за тези проблеми се знае от години, но пари трябва да се дава, ако се вземаше, както при спортните площадки, стадионите до сега да е решен въпроса. Бог да прости жената. Жестока смърт. Пък собственика ще си подвие опашката както винаги.

   Отговор
 • 30.03.2023 в 13:09
  Permalink

  А дано това да стане и у нас, ама надали. Кучкарските активисти у нас са много гръмогласни и успешно манипулират хората, които искрено обичат животните. Само преди няколко дни сбирщина кучкари протестира с настояване за ефективни присъди за „убийците“ на кучета. Разбира се, че трябва да се прави разлика между изродите, които осакатяват животни за кеф, и хората, които полудели от страх за живота на близките си, хвърлят отрова на кварталните помияри. Законът обаче не прави такава разлика.

  Отговор
 • 30.03.2023 в 21:00
  Permalink

  Никакво внимание докато не стане беля! Потенциално опасна е глутницата обикаляща около Елмот, борса Ритмо, Автогара Запад, бензиностанцията до кръговото. Разбира се, тя е най-активна през нощта и много рано сутрин, когато се спускат към хората отиващи на работа в ранните часове! След подаден сигнал в Община В.Търново, отговорът беше, че служители обиколили по обяд района и не забелязали кучета! Елементарно, в този трафик и шумотевица през деня, няма как да са там! Та си го преместили в другия крачол и забравили за сигнала! Работата е свършена… Само да не стане беля…

  Отговор
  • 31.03.2023 в 10:37
   Permalink

   Е няма ли кой да ги изтрови? Щом държавата казва „оправяйте се“, трябва да се оправяме. Като стане беля какво е вниманието – 2 дни новини и толкова.

   Отговор
  • 31.03.2023 в 13:04
   Permalink

   Сходен е случая със живеещ до горския стадион. Кучетата се разхождат отвързани в двора, ама в оградата има огромни дупки и кучетата постоянно излизат навън и нападат преминаващите. Като му направиш забележка, собственика се скрива в къщата и мълчи като …..

   Отговор
 • 31.03.2023 в 18:05
  Permalink

  Надявам се, че в общинска администрация четат не само хороскопа за деня, а и коментарите тук! Дано да вземат необходимите мерки за посочените заплахи, а не да се правят на щрауси, с глави в …

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *