Централна улица във Велико Търново е рекордьор с най-голямата и дълбока дупка

Огромна дупка с диаметър около метър и дълбочина една педя е зейнала в средата на ул. „Цар Калоян“ и заплашва скоро да се превърне в яма. Под асфалта в периферията на тази дупка е кухо и не е далеч времето тя да се разрасне, видя екип на в. „Борба“. Наблюдателни търновци вече сигнализираха за проблема в социалните мрежи, но снимките едва ли могат да опишат истинското състояние на тази централна улица. Следите от многобройни кръпки само доказват, че там винаги се е работило на парче. Само че и те са напът да се заличат, защото около половината от асфалтовата настилка я няма, а водата отмива положения чакъл. Вярно че улицата е малка, с един изход и се използва главно за паркинг, но и там живеят и работят хора, а и е в центъра на града, коментират живущи на нея. След закриването на механа „Калоян“, която бе посещавана и от служители на общинската администрация, тази пътна отсечка излезе съвсем от полезрението й и години наред не е включвана в нито една инвестиционна програма. През тази година, макар още да няма бюджет, общински съветник предложи тя най-после да бъде ремонтирана, за да не се червим пред туристите. Да не забравяме, че нейното начало е точно зад Туристическия информационен център, посещаван годишно от стотици чужденци.

Освен че грози, дупката може да бъде фатална за автомобилите. Тъй като улицата е тясна, при излизане от нея маневрите трудно биха прескочили ямата, защото е в центъра на улицата. Няма статистика колко коли са минали през сервизите, след като са пребивавали на ул. „Цар Калоян“.

Ана РАЙКОВСКА

4 thoughts on “Централна улица във Велико Търново е рекордьор с най-голямата и дълбока дупка

 • 30.03.2023 в 12:15
  Permalink

  Вместо „наблюдателни търновци“ не можеше ли да напишете „наблюдателни граждани“. Всички статии пълни с търновци и великотърновци.

  Отговор
  • 30.03.2023 в 20:26
   Permalink

   Скоро дупките ще се пълнят с търнивци и великотърновци!

   Отговор
 • 30.03.2023 в 13:42
  Permalink

  Сега Кечев и компания, от Общината, ще имат още едно място, където да ходят, да гледат умно и да не правят нищо.

  Също като подпорната стена до Къщата с маймунката. Стоят отсреща, гледат, и чакат. И те не знаят какво.

  Отговор
 • 30.03.2023 в 15:49
  Permalink

  И кое е централното на въпросната улица, господа журналисти от в-к Борба? Колко голям трафик минава по нея? Тя дори е без изход.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *