Арх. Йордан Терзийски: Битката за бъдещето на България се случва тук и сега и никой няма право да остане безучастен.

 Десетки граждански организации подкрепиха коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ за предстоящите избори. В него се включват и личности и движения, които никога досега не са били част от политическия живот на страната. Широкото обединение дава категоричен знак, че активното гражданско общество няма да търпи вече годините кражби на обществен ресурс, липса на правосъдие и стабилната бедност, на която ни обрича корупцията. Сред организациите, подписали „Книгата на каузите“ са Търново RUNs, Инициатива „Правосъдие за всеки“, Националното сдружение на малкия и среден бизнес, Камара на геодезистите в България, Българска асоциация на помощник-фармацевтите, Инициатива „Зелени закони“, Общество.бг, Движение на българските майки, Култура без граници и десетки други.

„Как така се изморихме да гласуваме, но не се изморихме да търпим предстъпленията, с които ограбват държавата години наред?“ попита още арх. Терзийски, с което призова всеки българин да упражни правото си на глас и да допринесе за бъдещето на България.

 Широкото обединение вече дава своите първи резултати и според  повечето социолози коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще спечели изборите. Коалицията разчита на убедителна победа, защото всеки глас повече за реформистките сили е един компромис по малко в Парламента за предстоящите важни решения. Категоричната победа за силите на промяната ще даде възможност да се състави стабилно мнозинство и работещо правителство, което да адресира предизвикателствата пред България и проблемите пред всеки българин.

Коалицията е готова с набор от законопроекти, които да внесе още в първите дни на 49-то Народно събрание. Основен фокус ще бъде приемането на законите, необходими по Плана за възстановяване и устойчивост, сред които е и съдебната реформа. Инвестициите в регионите и приоритетно в Северна България са основен акцент в програмата на коалицията. Целта е наваксване на изоставането спрямо София и Южна България в инвестициите в инфраструктура, в нивото за заплащане на труда и в развитието на бизнес средата. Инвестиции в български ферми и производители на качествена храна на достъпни цени, осигуряване на достъп до качествено здравеопазване и образование и гарантиране на местното производството на енергия са също част от приоритетите на коалицията.

„Има нотка ирония, че именно деня за размисъл съвпада с деня на лъжата. Това е правилния момент, в който да осмислим случващото се и да прекратим епохата на лъжата, в която ни принудиха да живеем години наред.“ каза още Йордан Терзийски и призова за подкрепа за коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ с номер 12.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *