Следовател тръгва по следите на търновски убиец в заплетената история от първия роман на Дарина Павлова

Книгата показва реални места в старата столица

 

Следовател тръгва по следите на търновски убиец в заплетената история от първия роман на Дарина Павлова. Действието на книгата се развива изцяло в старата столица, а читателите ще познаят напълно реални заведения и обществени места.

Официалното представяне на кримиисторията ще бъде на 31 март от 17.30 часа в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“. Феновете на този тип романи ще бъдат изненадани от неочакваните обрати в книгата, споделя авторката. Тя обаче не иска да разкрие пълния сюжет, за да запази интригата до последно.

Главните герои са трима. Това са следователят, неговата помощничка и самият убиец. Особено предизвикателна е и корицата на книгата. Тя е дело на издателство „Фабер“.

„Направиха я по мое описание, много добре разбраха какво искам. Обувките на токчета и цветовете – това е моята същност. Книгата е много лека, на моменти е забавна, но проблема, който засяга, е много сериозен и се отнася за много хора, аз съм го преживяла, за да стигна до тези мои проучвания и прозрения“, сподели за „Борба“ Дарина Павлова.

Авторката е завършила история, много харесва именно историческите романи за величието на България, както и такива с приключенски дух. Вечер обаче обича да чете криминални романи, които я карат да се отпусне. Любимите й автори са Агата Кристи, Артър Конан Дойл, Богомил Райнов, както и Реймънд Чандлър.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *