Софийска фирма прави второ кръгово кръстовище във Велико Търново, ще е готово до края на 2023 г.

1,2 млн. ще струва новата организация на движение на „Беляковско шосе“

 

Софийската фирма „Парсек Груп“ ще прави кръговото кръстовище на „Беляковско шосе“. Това е втората спечелена от нея поръчка, след като бе избрана за изпълнител и на кръговото под Летния театър, където строителните дейности вече започнаха. На обявената процедура подали оферти три фирми, но едната е била отстранена. „Парсек Груп“ печели с предложена най-ниска цена – 929 000 лв. без ДДС, с 67 500 лв. по-малко от класиралата се на второ място фирма „Пътни строежи – ВТ“ АД.

Кръговото кръстовище ще бъде между улиците „Беляковско шосе“, бул. „България“, ул. „Полтава“, ул. „Освобождение“ и „Краков“ и е част от големия проект „Интегриран градски транспорт“. Планувано е от няколко години, но за него така и не бе намерен изпълнител. Тъй като финансирането е с европейски средства, трябва да е готово до края на годината, за да не загубим парите.

Специални „обръщачи“ и „улеи“, които да не спират трафика, а да осигуряват бърза връзка в желаната посока, са предвидени на няколко места в района на „Беляковско шосе“ по новия проект за системата от кръгови кръстовища. Такива ще отвеждат МПС-тата към КАТ и с. Беляковец, ул. „Освобождение“ и „Пейо Яворов“, както и от другата страна – към „Краков“. В западната и източната страна на кръговите кръстовища ще се поставят и светофари, които ще гарантират безопасното престрояване с ляв завой. Ще се обособят триъгълни острови с бордюри между бул. „България“ и всички прилежащи й улици за разделяне на автомобилните потоци.

След изпълнението на кръговото ще бъде асфалтиран и бул. „България“. Двете кръстовища са важни за въвеждане на Генералния план за организация на движението, приет през миналата година.

Ана РАЙКОВСКА

7 thoughts on “Софийска фирма прави второ кръгово кръстовище във Велико Търново, ще е готово до края на 2023 г.

 • 31.03.2023 в 10:24
  Permalink

  За тези пари незнам какво ще направят и какъв ще е крайния резултат имайки в предвид за подобно съоръжение на Качица,че изпълнителите прибраха мисля около 10 милиона!

  Отговор
 • 31.03.2023 в 11:22
  Permalink

  Какво ново спрямо сегашното състояние? Два светофара и оформяне на 2-3 локални платна. И за това ще чакаме до края на годината?

  Отговор
 • 31.03.2023 в 14:42
  Permalink

  Аз не виждам промяна. То и сега е организирано по този начин.

  Отговор
 • 31.03.2023 в 15:51
  Permalink

  Това от снимката няма нищо общо с кръгово. Това което трябва да се случи с това кръстовище, може да видите на следния линк:
  https://drive.google.com/file/d/1Nhnf0GMxPevprNqyHZUI0j_uXVFQmqdg/view?usp=share_link

  Разбира се трябва да се пипнат вече някои неща, но все пак съм го правил преди 4 год. за други цели.

  Отговор
 • 31.03.2023 в 22:28
  Permalink

  Напоследък мисля за растителността на това място. Ще се запазят ли дърветата?

  Отговор
 • 01.04.2023 в 16:19
  Permalink

  Колкото ефект има от Пасарелката при Практикер. Толкова ще е ефекта и от това кръгово. Какъв трафик има при Летния театър , че трябва да се троши НАРОДНА ПАРА. Но е перо за ЦАП ЦАРАП.

  Отговор
 • 04.04.2023 в 8:38
  Permalink

  Трафика ще се отпуши ако махнат стоянката за таксита преди спирката и я преместят някъде където не е толкова наторавено движениет и по този начин се освободи още 1 лента посока бул България. Между 17-18ч няма минаване от там.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *