Култура

Малките артисти от Театрално школо “Сава Доброплодни” и Un beso art&dance ще участват в национален фестивал

Малките артисти от Театрално школо “Сава Доброплодни” и Un beso art&dance ще участват в Националния фестивал на детско-юношеското творчество „Малкият принц“. Трупата, водена от актьора на великотърновския театър Кирил Милушев, е сред селектираните формации за престижния форум. Младите театрали ще представят на фестивалната сцена спектакъла “Ние, врабчетата” по едноименната книга на Йордан Радичков.

„Ние, врабчетата“ е премиерно заглавие в афиша на театралното школо. Драматизацията е плод на съвместните усилия на младите актьори от МДТ „Константин Кисимов“ Боян Фърцов, Кирил Милушев и Никол Бойчева. Над режисурата, костюмите и музикалната среда работи Кирил Милушев, а пластиката е направена от Лилия Иванова. На сцената ще видим Анна-Мария Григорова, Анджелина Ненчева, Виктория Андреева, Гергана Петкова, Елина Николова, Иван Мишев, Мила Иванова, Рая Атанасова, Розанна Мишева и Симона Цветанова.

„Музикална среда е създадена с инструмента Hand pan (ханг), който символизира природата и нейното спокойствие. Нещо, което е около нас, но ние забравяме да му се насладим“, допълва Кирил Милушев.

Спектакълът може да се гледа на 8 април от 12,30 часа или на 22 април от 13,30 в Un beso art&dance, бул. „Никола Габровски“ 2, етаж 4.

Вход свободен. Необходимо е предварително да си запазите място на тел. 0896 577 050.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *