Горещи новиниКрими

Гледачът на кучетата, разкъсали жена в Долна Оряховица остава в ареста

Най-тежката мярка за неотклонение за Ивалин Стратиев бе потвърдена от Окръжния съд във Велико Търново

Окръжният съд във Велико Търново остави в ареста 61-годишния гледач на петте кучета, които на 30 март сутринта разкъсаха 41-годишна санитарка. На Ивалин Стратиев е повдигнато обвинение за неполагане на достатъчно грижи за животните, умъртвили жената. За това престъпление са предвидени до 5 г. затвор и 10 000 лева глоба. Най-тежката мярка за неотклонение бе наложена на Стратиев по искане на Окръжната прокуратура в старата столица. Така обвиняемият остава в ареста с мотива, че може да се укрие или да извърши друго престъпление.
Кървавата трагедия шокира жителите на Долна Оряховица. В злополучната сутрин Мирослава отивала на работа в болницата в Горна Оряховица. Жената била нападната от пет кучета, които я нахапали зверски и тя издъхнала от остра кръвозагуба. При разследването се разбра, че собственикът на животните е в чужбина и устно е възложил на 61-годишният Стратиев да се грижи за тях. Преди време кучетата, които са от различни породи, са били над 10, но напоследък в двора, където има и специални заграждения, са били само пет. Гледачът често ги е пускал да се разхождат свободно извън имота.
Петте кучета-убийци са евтаназирани. Разследването по случая продължава с разпит на свидетели, чакат се резултатите от назначените експертизи.

Веселина АНГЕЛОВА

снимка-авторът

5 thoughts on “Гледачът на кучетата, разкъсали жена в Долна Оряховица остава в ареста

 • А собственикът кога ще се завърне от чужбина? За него затвор полага ли се? Дал устно поръчка да му гледат опасните кучета – престъпна небрежност мисля, че се нарича. Или престъпно бездействие?

  Отговор
 • Това е много жестоко посегателство на личността и не трябва да се толерира по никакъв начин. За всичко е отговорен човека, собственик. След като си ги е възпитал така трябва да си поеме отговорността пред закона. Ако някой отглежда гърмящи змии и ги пусне сред хората, редно ли ще е? Горката жена, а и нейното семейство, нямам думи за човешкото поведение и безумие.
  На първо място Новото правителство трябва да сложи сигурността във всички сфери.

  Отговор
 • този сиромах е изкупителна жертва
  срещу какви точно доказателства затваряте човека
  устно му били възложили?
  няма договор, не са ясни срещу какви условия ще гледа кучетата – срещу това да живее в къщата ли?
  оставили ли са му пари да купува храна на кучетата?
  не е собственик на имота
  не е собственик на кучетата
  това, че е живеел временно в този имот с тези кучета не му вменява никаква вина
  привикайте истинският виновник – собственикът на имота и кучетата и оставете сиромаха на мира

  Отговор
 • Всички кучета без паспорт и официален собственик, в приюта за месец-два и после да ги приспиват. То от улични кучета файда няма, само проблеми.

  Отговор
 • Определено нехаресваната институция в страната бърза да си оправи стъкмистиките за сметка на най-клетите и онеправдани жители на територията. Да ходят да анализират пръскачките пред НС най -добре

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *