Водещи новиниКултура

Старопрестолният град отбелязва Цветница, във Велчево стягат Общински песенен празник

Богата програма подготвят от Община Велико Търново за празника Цветница в неделя. Жителите и гостите на старата столица ще имат възможността да се насладят на най-талантливите представители от различни местни школи и ансамбли.

Празничната програма на 9 април е съобразена с очакваното влошаване на времето и ще започне от 10,00 ч. в Голяма зала на Общината. В специалния концерт ще се включат Ансамбъл „Търновче“, Танцов състав „Динамик“, „UN BESO“, Балетна школа „Класика“, деца от класа по поп и джаз пеене от Средно училище „Емилиян Станев“, Вокално студио „Таланти“, „Румина“, „Елита“, ВГ „G-stars“, „Виргиния балет“ и Клуб „Зоки“.

В 10.00 часа пред сградата на Общината ще бъдат разположени детска работилничка за засаждане на цветя, изложение базар за цветя, великденска украса, керамика и разнообразни занаятчийски произведения.

Навръх Цветница ще се състои и 31-вият общински песенен празник. Тази година домакин е село Велчево. Участие ще вземат близо 20 фолклорни формации от клубовете на пенсионера и инвалида в община В. Търново.

Празничната света литургия в селото ще започне в 8,30 ч. при храма „Св. Георги Победоносец“. В 9.00 часа ще бъде дадено началото и на песенния празник в НЧ „Светлина-1892“. Всички събития са съобразени с очакваните метеорологични условия и прогнозата за дъждовно и хладно време.

Сн. Община Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *