Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Отвори първият рибен магазин, казва се „Златният шаран”

Освен различна прясна риба, вина и подправки тук има дори жабешки бутчета

 

ПЪРВИЯТ МАГАЗИН ЗА ЖИВА РИБА И РИБНИ ПРОДУКТИ ОТВОРИ ВРАТИ в центъра на Полски Тръмбеш. Той се казва „Златният шаран” и е реализирана мечта на Христина и Цветомир Беремски.

Цветомир Беремски при откриването.

Идеята младото семейството да се захване с бизнес дошла спонтанно. Като любители на рибата и рибните продукти, им хрумнало да си отворят едно малко бутиково магазинче. Двигател на начинанието обаче основно станала Христина, признава съпругът й Цветомир Беремски, който е директор на „Олива” АД в Полски Тръмбеш. Все пак заедно измислили дизайна и намерили помещение в центъра срещу Общината. Никой от семейството не е рибар и не се е занимавал с риболов. Всички обаче обожават да похапват риба и всякакви рибни продукти. Освен това фамилия Беремски са ценители на виното и затова подбрали внимателно вината в магазина. На специален щанд има разнообразие от червено, розе и бяло вино.

„Като потребители, усещахме нужда за подобен магазин в града. В същото време бизнес нишата беше свободна и решихме да опитаме с това начинание. В нашия магазин може да намерите доста артикули, като миди, калмари, скариди и др. Сред най-екзотичните се нареждат омарът, октоподът, жабешките бутчета и пипалата от гигантски калмар. Предлагаме също голямо разнообразие от прясна риба – фагри, шаран, милокоп, филе от нилски костур, пъстърва, ципура, лаврак, сардини и много други – за всеки по нещо…”, споделя Христина Беремска.

„Златният шаран” разполага и със 750-литров аквариум, в който безгрижно си плуват доста шаранчета. В най-новия магазин се предлага също и доста богат и екзотичен набор от подправки, специално подбрани да си пасват с всяка риба или морски деликатес – естрагон, мащерка, майорана, розмарин, босилек, кориандър, карамфил, риган, синап и други. Ентусиазмът на фамилията е голям и всичко е изпълнено с много любов.

Стопаните са щастливи, защото още от първите дни клиентите, които са минали през магазина, се връщат отново. Това кара семейството да смята, че наистина успява да задоволи нуждите им. Христина признава,че всяко начало е трудно, защото се става в 5 сутринта за приемане на стоката, но по усмивките на клиентите личи, че това си струва.

В момента младата жена се грижи за обучението на служителите в магазина и очаква съвсем скоро да може да разчита напълно на тях и да пропусне някое ставане в 5 часа, а освен това да се върне на работата си в общината, откъдето е взела неплатен отпуск. Благодарна е на цялото си семейство за помощта и подкрепата и на всички приятели, които са взели активно участие в осъществяването на тази мечта.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *