Поредно дарение от Германия за Центъра за обществена подкрепа

Центърът за обществена подкрепа в Полски Тръмбеш посрещна за пореден път своите дарители от фондация „Слънчеви усмивки” с представители Светла Петрова и Изабел Шимидова и техните германски партньори Юрген, Рия и Хайнц. Дарителите предоставиха материали за творчески дейности, развиващи и познавателни игри, а също така лего и пъзели. Дарителите продължават своята подкрепа на част от бившите потребители от центъра, които имат хронични заболявания, като им осигуряват медикаменти и средства за осигуряване на балансиран хранителен режим. През изтеклите години потребителите от центъра са получавали с помощта на същите дарители обувки, ученически раници, пособия и помагала за учебна дейност и спортни екипи.

На работна среща колективът и гостите от Германия обмениха информация относно организацията на работа в социалните институции при тях по време на Covid-19 и начина на преминаване към предшествалата го организация на работа с клиентите.

Потребителите на Центъра за обществена подкрепа имат възможността да развиват своите знания и потенциал, като използват богатата дидактична база и висококачествени и разнообразни материали за художествена и творческа дейност, за което голям принос имат дарителите.

Сн. личен архив

Дарителите от Германия заедно с част от колектива на ЦОП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *