Валентина Димова от Полски Тръмбеш стана депутат от БСП, има 789 преференции

Малко преди изборите психоложката в ЦОП навърши 50 г.

 

Валентина Димова

ВАЛЕНТИНА ДИМОВА ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ СТАНА ДЕПУТАТ от БСП, след като водачът на търновската листа Кристиан Вигенин влезе в новия парламент от Ямбол. На 31 март психоложката в Центъра за обществена подкрепа в Полски Тръмбеш чукна 50 години, а няколко месеца по-рано е станала баба на близнаците Максим и Мартин, които са на дъщеря й Мариета, която живее в Германия. Синът на новия депутат – Кристиян, е полицай в Полски Тръмбеш, а баща му също е бил в МВР, но вече е пенсионер. Валя смята, че близнаците са й донесли късмет, защото си дошли в Полски Тръмбеш за нейния юбилей.

ДАЛИ ИЗНЕНАДАТА ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА СЕ ДЪЛЖИ НА СЕМЕЙСТВОТО, тя не знае. Но е била приятно изненадана, когато още преди да има официална информация, в петък са започнали да й звънят и да й честитят новото поприще. По-късно в петък й се обадила лично Корнелия Нинова и водачът на листата във В. Търново Кристиан Вигенин и потвърдили новината, че тя е депутатът от област Велико Търново от БСП. Тя бе втора в листата и има 789 преференции, които се оказаха най-много в областта от кандидатите за новия парламент от БСП.

Валентина Димова работи от три години в Центъра за обществена подкрепа в Полски Тръмбеш като психолог, преди е била в Бюрото по труда като посредник, тя е бакалавър по психология и магистър по социална психология, има и педагогическа квалификация за преподавател по предмети от философския цикъл. Освен това е поетеса и вече има издадена една стихосбирка, втората е напът, но подготовката за изборите забавила нейното издаване. Пише стихове от дете, но едва сега започва да издава своите творби. Казва, че обича да си играе с думите и римите.

Щастливата баба на близнаци, които й носят късмет.

ТЯ Е ЧЛЕН НА БСП ОТ 20 ГОДИНИ, А ОТ 15 Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА движението на жените социалистки в общината. „Надявам се да има най-после един стабилен кабинет, защото страдат хората и най-вече в малките населени места. Аз съм адаптивен човек, който се учи бързо, имам страхове, но смятам да се справя и в Народното събрание. Вярно е, че от 20 г. съм в политиката, но това все пак е на местно ниво. Ако зависи от мен, бих променила живота в малките населени места. Пък и работя в социалната сфера и тази област ми е много близка”, каза Валентина Димова.

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ТЯ Е ТРЕТИЯТ ДЕПУТАТ ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ, но засега не се знае за колко време. Преди нея в парламента за кратко бяха Мастън Мастънов от ДПС и Силвия Трифонова от „Има такъв народ”.

НА ИЗВЪНРЕДНИТЕ ИЗБОРИ ДПС е първа политическа сила с 1006 гласа. На втора позиция е БСП със 788 гласа, трета е коалицията ГЕРБ-СДС със 731, следва „Възраждане” с 472 гласа, коалиция ПП- ДБ има 496, „Има такъв народ” са събрали 127 гласа, „Български възход„ – 64, а „Левицата“ – 57. На предишните извънредни избори за НС отново най-много хора бяха дали доверието си в общината на ДПС, която бе първа политическа сила с 869 гласа. На второ място бе ГЕРБ със 715, на трето – БСП с 626.

Валя със съпруга си.

4048 души от община Полски Тръмбеш са отишли до урните на тези извънредни избори. През октомври те бяха 3629 от имащите право на глас 11 172 души. На 2 април 2023 г. недействителните бюлетини са 122, а действителните 3926, 101 души не са подкрепили нито една партия, но са отишли да гласуват. Сред другите кандидати за народни представители от общината бяха Мастън Мастънов от ДПС, който е събрал 410 преференции, д-р Емил Енчев от ГЕРБ със 161 преференции и Силвия Трифонова от „ Има такъв народ” с 66 преференции.

По традиция в Раданово и Петко Каравелово хората гласуват най-много за ДПС. На 2 април за тази партия от Раданово са дали своя вот 309 души, а в Петко Каравелово – 338. Този път в град Полски Тръмбеш най-много са гласовете за ГЕРБ – 274 срещу 256 за БСП и 210 за ДПС. Любопитното е ,че в едно от най-малките села – Стефан Стамболово, 70 души са гласували за БСП, което е повече от половината жители, но Масларево води класацията за тази партия с 83 гласа. ГЕРБ пък има най-много гласове от селата в Раданово – 74, но това е обяснимо, защото д-р Емил Енчев от години е джипи в това село и хората са много доволни от него.

Сн. Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *