Образование

Великотърновски ученик е в топ 3 на най-добрите млади фризьори

Ученикът от Професионалната гимназия по моден дизайн Денис Миланов спечели трето място в националното състезание „Най-добър млад фризьор и гримьор“, което се проведе в Благоевград. Възпитаникът на великотърновското училище впечатли комисията в категорията за вечерна прическа с тема, вдъхновена от „Годишните времена“ на Вивалди.

Именно сезонът есен донесе успеха на Денис за радост и на неговата преподавателка по професионална подготовка Емилия Лазарова. Младият талант, който тази година е абитуриент, се пребори с конкуренцията на представители от още 16 отбора в цялата страна. Негов партньор и модел за прическата беше осмокласничката Ивелина Колева, а гримьор беше Атанаска Иванова от 11-и клас. Двете момичета също се справиха отлично и допринесоха за успеха на своето училище.

Председател на журито в конкурса беше основоположникът на фризьорството в България Тошо Тошев. Неговата оценка прави успеха на Денис Миланов още по-значим.

Сред гостите на състезанието беше и Фани Тодорова, която е главен експерт професионално направление и обучение към Министерството на образованието и науката.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *