ЕленаОбщество

Поздрав на кмета на община Елена по повод Възкресение Христово

Уважаеми съграждани от община Елена и приятели на нашия град,

В навечерието сме на Възкресение Христово – празника, с който православните християни, изпълнени със смирение, с вяра в доброто и с надежда за всеопрощение, отбелязваме Великия ден на възкресението на Божия син.

Този светъл ден носи посланията за победата на животворящата любов над греховните страсти и душевната гибел. Напомня ни, че по-често в настоящето трябва да се обръщаме към милосърдието и прошката.

Великден ни озарява със светлина и надежда. Дава ни сили и вяра да се стремим към изконните човешки добродетели и да бъдем по-добри, състрадателни и дълготърпеливи не само към близките си, но и към всеки човек, към всяко живо създание от заобикалящия ни свят.

Нека, озарени от светлината на Христовото Възкресение, да станем по-милостиви, да прощаваме и да даряваме, да сме благодарни за това, което имаме. Защото всичко материално е преходно, и ние самите сме тленни, а направените приживе добрини се помнят и след смъртта.

Пожелавам на всички Вас, на семействата Ви, на близките Ви хора здраве, щастие, светли помисли и добри дела в празничните дни и след тях. Божието благоволение и безмерната Му милост да бъдат над всички ни!

Честито Възкресение Христово!

Инж. Дилян Млъзев

Кмет на община Елена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *