Горещи новиниКултура

Отново престижни награди за музикално студио „Елита“

С множество престижни награди бяха отличени в навечерието на великденските празници възпитаници на великотърновското музикално студио „Елита“.

Вокалните изпълнители бяха оценени високо в различни международни и национални форуми. През месец март в националния конкурс „Път към славата“, проведен в София, Аделина Петкова се класира на второ място в категориите „Рок“ и „Поп“ в трета възрастова група. Вокална група „Елита мини“ спечели трето място, трета е и Анжелина Рацова в категорията „Детска песен“ с песента „Рибка пъстроперка“.

В раздел „Инструменталисти“ осемгодишната Изабел Радева е на трето място с изпълнението си на пиано в конкуренция с деца на възраст от 8 до 10 години. Вокалната група получи и покани за участие в международни конкурси и фестивали в Италия и Португалия.

„Конкуренцията беше много голяма, с по над 100 деца във възрастова група“, коментира вокалният педагог Петя Василева, създател и ръководител на музикално студио „Елита“.

В пролетния онлайн фестивал за млади музиканти в Лондон – „Над дъгата“, участваха певците Даниел Ангелов, Преслава Кирова, Анастасия Стоядинова и Ема Димитрова, както й пианистите Изабел Радева и Виктор Стоядинов. Изабел Радева се класира на първо място с пиано, Даниел Ангелов бе отличен за най-артистично представяне в неговата група и Ема Димитрова за най-въздействащия глас. Възпитаниците и педагогът получиха сертификати от организаторите на фестивала.

Изабел Радева се представи силно и на Международния фестивал за популярна песен и танц на испански език Abanico в София. Малката пианистка, ученичка във втори клас в ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново, е победителка в конкурса с произведенията за пиано „Вариации“ от Майкапър и „Дядо Коледа“ от Шуман.

Успешно представяне направи и Анастасия Стоядинова на „Цветен камертон“ в Сливен, с песните „Пианистката“, по музика на Хайгашод Агасян и „Малката певица“. Анастасия Стоядинова, която също е ученичка в ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново, получи наградата на детското жури на конкурса в града на „Сините камъни“.

Междувременно стана ясно, че песента „Моят ден“ по музика, текст и аранжимент на Петър Писарски, изпълнела от вокална група „Елита – Мини“, е включена сред 12-те авторски песни, които ще бъдат изпълнени в VI национален фестивал „Детска мелодия на годината“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *