Горещи новиниКултура

Рокгрупа „Фондацията“ и оркестърът на великотърновския театър направиха „Симфонично пътешествие“

Стотици зрители аплодираха на крака музикантите
Рок група „Фондацията“ и оркестърът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново  представиха концерта „Симфонично пътешествие“ на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.

Под диригентската палка на маестро Георги Патриков рокмузикантите от „Фондацията“ изпълниха фрагменти от класически произведения и мюзикъли заедно с театралния оркестър със солистите на театъра Теодора Петрова и Миряна Калушкова. Китаристът Иван Лечев излезе на сцената със своята цигулка, за да изпълни „Концерт за цигулка в ми мажор“ на Бах под съпровода на оркестъра на Музикално-драматичния театър. Дони пя италиански канцонети в дует със солистката на театъра Теодора Петрова. Китаристът Славчо Николов и барабанистът Венко Поромански се изявиха като солови музиканти в композициите на Дженкинс Паладио, Джери Бок, Лео Делиб, Григ, Манчини и други.

Музикантите от „Фондацията“ – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански изправиха на крака публиката във втората част на концерта с любими песни на „Щурците“, ФСБ, Б.Т.Р., Дони и други емблематични български формации, в оркестрация за рокгрупа и симфоничен оркестър, подготвена от Кирил Маричков, специално за проекта „Симфонично пътешествие“ – част от концерта „Десет години около света“,  посветен на 10-годишнината от създаването на „Фондацията“.
Запленената публика изкара два пъти на бис именитите изпълнители.
До края на април концертът „Симфонично пътешествие“ – съвместно начинание между „Фондацията“ и Симфоничния оркестър на МДТ „Константин Кисимов“, ще гостува в Габрово, Разград, Благоевград и Кюстендил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *