Темида

Емил Денев с награден нож от главния прокурор Иван Гешев

Емил Денев бе отличен от главния прокурор на Република България Иван Гешев с предметна награда – „Награден нож“ за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения като заместник на административния ръководител, заместник апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново, както и за цялостен принос в професионалната си кариера.

Великотърновският прокурор бе отличен и от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет с отличие „Личен почетен знак първа степен – златен“, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Той бе поздравен за годините на честен и всеотдаен труд в съдебната система на Република България. „Оценяваме, че с професионалното си поведение и високия си морал сте един от магистратите, които изградиха съвременния облик на българското правосъдие. Благодарим Ви за проявената почтеност и за личния Ви принос за въздаване на правосъдие, което да оставя в обществото чувството за законова и човешка справедливост“, пише в поздравителния адрес от ВСС до г-н Денев.

Високите отличия бяха връчени от Таня Недкова – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново, на тържественото изпращане по повод 65-годишнината на прокурор Денев. Той бе поздравен от колектива на Апелативна прокуратура – Велико Търново, от окръжните и районни прокуратури и от колеги магистрати, с които е работил през годините на своята кариера.

Прокурор Денев има над 30 години юридически стаж. В периода 1993 – 1999 година е бил следовател в Окръжна следствена служба във В. Търново. От 1999 г. е прокурор в Окръжна прокуратура – Велико Търново, като в периода 2005 г. – 2009 г. е заместник окръжен прокурор, а след това два мандата (от 2009 г. до 2019 г.) е административен ръководител – окръжен прокурор на същата прокуратура. От 2019 г. до пенсионирането си е заместник на административния ръководител – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново. Има ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *