Водещи новиниОбщество

Със 185 хил. лв. ремонтират спортните площадки на две големи основни училища във Велико Търново

Спортните площадки на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и ОУ „П. Р. Славейков“ ще бъдат основно ремонтирани със средства на Общината, за което са заделени близо 185 000 лв. Обявената обществена поръчка за събиране на оферти е с кратък краен срок – 5 май. Ефектът от ремонта ще се усети от ученици и учители, защото средата ще е далеч по-привлекателна. Пък и моментното състояние и на двете площадки е такова, че обновяването им е просто наложително.

Нови спортни съоръжения за практикуване на волейбол и баскетбол ще бъдат монтирани на спортната площадка в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Предвижда се обособяване на открити пространства, условно разделени на 3 спортни площадки: комбинирана за футбол и баскетбол, писта за бягане с обща дължина 53 метра и широчина 4 метра, като част от пистата съвпада с волейболното игрище, което ще е с размери 20 на 8 метра. Съществуващата настилка на спортната площадка е компрометирана на много места, някъде изобщо липсва асфалт, а преди да бъде преасфалтирана и да бъде положена нова многопластова акрилна спортна настилка за външно приложение, теренът ще бъде подравнен. В лошо състояние са таблата и кошовете на баскетболното игрище, затова ще бъдат напълно подменени.

Сегашното състояние на спортната площадка на ОУ „П. Р. Славейков“ също не отговаря на изискванията за ученически спорт. Теренът в момента се използва за паркинг, а асфалтовата настилка е толкова напукана и неравна, че на места се образуват локви. Бордюрите са полуразрушени, част от оградните пана на съществуващата метална ограда са или компрометирани, или липсват. Няма врати на двата входа от изток и от юг, проектът предвижда да се поставят нови.

Теренът на спортната площадка е с площ 4289 кв. метра. Освен поставянето на нова асфалтова настилка цялата ограда ще бъде възстановена, където се налага, ще бъдат поставени нови оградни пана, а после цялата ще бъде боядисана. По дължината на оградата на изток и юг се предвижда почистване от наноси и земни маси.

Всяка от площадките, след като се намери изпълнител, трябва да е готова за месец. Основно изискване към кандидатите, подробно описано, е да осигурят безопасност по време на работа.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. авторката

One thought on “Със 185 хил. лв. ремонтират спортните площадки на две големи основни училища във Велико Търново

  • СУ “ Вела Благоева“ в кв. „Бузлуджа „, кога ще бъдат подменени съоръженията и настилката!?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *