Горещи новиниОбразование

Ученици от Велико Търново с трето място от националния конкурс „Млади изследователи“

Учениците от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ спечелиха трето място от националния ученически конкурс на Университета по хранителни технологии „Млади изследователи“.

Те се пребориха за отличието в конкуренцията на 200 души от 25 училища в цялата страна. Регламентът допускаше участие на ученици от X, XI и XII клас в направленията „Туризъм, хотелиерство и ресторантьорство“, „Храни и напитки“ и „Мехатронни системи“.

Проектът „Естествени репеленти“ бе представен от Ралица Любенова, Христина Георгиева, Мирела Петрова и Сияна Иванова от XI „а“ клас. Момичетата се обучават в специалност „Администратор в хотелиерството“. Добрата подготовка и перфектните презентационни умения осигуриха третото място в направлението и парична награда на момичетата. Това беше и единственият класиран екип в това направление, тъй като първо и второ място заеха индивидуални проекти.

Най-приятната изненада за момичетата бе грамотата, която получиха от Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“. Момичетата от Гимназията по туризъм бяха единствените участнички от региона – Велико Търново, Габрово, Русе.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *