ЗлатарицаОбщество

Златарица празнува с градско шествие, заря и попфолк певицата Ивана

Богата програма очаква жителите и гостите на Златарица за празника на града. Мероприятията за честванията започват още на 8 май в църквата „Св. Николай Мирликийски“, където ще бъде приготвен курбан за здраве.

А още от 8.30 часа в празничния 9 май ще бъде отслужена литургия. В 10.15 часа от храма на града ще тръгне традиционното шествие до обновения централен площад „Първи май“. В 10.30 часа на сцената ще се качат изпълнителите от НЧ „Развитие 1885“, а след това в 10.50 започва ритуалът по официалното откриване на празника с празнично слово на кмета Михаил Ганев.

Тогава ще бъдат обявени и решенията на Общинския съвет за връчването на званията „Почетен гражданин на Златарица“.

Концертната програма ще продължи в 11.30 часа с участието на талантите от детско вокално студио „Румина“, а в 12.00 часа ще бъде открита изложба с картини. От 13.00 до 17.00 часа ще бъде наличен мобилен планетариум за ученици при читалището в града.

В 19.30 часа започва концертната програма на читалище „Пробуждане 1902“ от Горско Ново село, а в 20.00 часа на сцената ще излезе обичаната попфолк изпълнителка Ивана. Кулминацията на празника ще бъде специална заря, която ще започне в 21.30 часа.

Михаил МИХАЛЕВ

Сн. Боби КОНАКЧИЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *