Водещи новиниОбщество

Известната журналистка Радомира Михова събира пари за храма „Св. Николай“ с уроци по ораторско майсторство

Известната българска журналистка Радомира Михова набира средства за ремонт на великотърновския храм „Св. Николай“. Тя ще проведе в старата столица своето обучение „Успешен глас“, което представлява комплексен тренинг за гласа и изказа.

Обучението дава базови умения за правилна говорна постановка, подобряване на артикулацията, дикцията, интонацията, структурата на изказа и техники за преодоляване на страха от публично говорене.

Разпределено е на нива, които са взаимно свързани. Това са звукоизвличане, правоговор и така необходимото в днешно време ораторско майсторство. Радомира Михова е радиожурналист с 30-годишна практика в националния ефир, филолог по образование, сертифициран преподавател. Автор на подкаста „Това е моят глас“ на www.radomira.bg

Обучението ще се проведе в две групи на 13 май. Във всяка от тях ще се приемат до 14 души, а таксата за всеки участник е 70 лв. Записването става на електронна поща glas@radomira.bg или в лично съобщение на Фейсбук страницата на „Успешен глас“ и ще се проведе в Църковното училище при храма.

Всеки желаещ да се включи трябва да преведе таксата по сметката на църквата „Св. Николай“, а обучението се провежда със съдействието на църковното настоятелство.

Наскоро „Борба“ писа, че състоянието на строения от Колю Фичето храм е тежко и на практика е аварийно. За ремонта на красивата църква обаче са необходими близо 3 млн. лв.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *