Забава и знание

Струва ли си? Германски модел удължи краката си с 14 сантиметра с болезнена и много скъпа операция

Интервенцията струва на Тереза Фишер 124 000 долара

В наше време няма да изненадате никого с увеличаване на гърдите или устните. Но 31-годишната блогърка и модел Тереза ​​Фишер реши да удължи краката си, преследвайки някакви измислени стандарти за красота. Тя претърпя две операции за имплантиране на регулируеми телескопични пръчки в подбедриците, което добави почти 14 сантиметра към нейната височина, която сега е 182,8 см, пише The New York Post .
Операцията струва на Фишер 124 000 долара, но към тази сума бяха добавени и лекарства и физиотерапия – всичко за 161 000 долара.
Тереза ​​далеч не е единствената, която е готова да легне под ножа в името на заветните сантиметри. Напоследък такава операция придоби популярност, цената й варира от 70 до 150 хиляди долара, в зависимост от това колко сантиметра пациентът иска да добави към дължината на краката си.

Изненадващо мъжете са тези, които по-често прибягват до рискованата и изключително болезнена интервенция.

Процесът прилича на мъчението на разбойника Прокруст от гръцката митология. По време на операцията хирургът счупва бедрената кост на пациента и вкарва там метални пръчки. През следващите три месеца пръчките постепенно се удължават с един милиметър на ден, което в крайна сметка прави пациента по-висок. Процесът на рехабилитация е дълъг и не по-малко болезнен от самата операция.
Терезия Фишер признава, че е отишла на такава тежка операция заради подигравките на другите. „Сега се чувствам щастлива, доволна съм от краката си“, каза Фишер. – Благодарение на процедурата за удължаване намерих себе си, преодолях стари психологически травми.
Освен това германката сподели, че дългите крака са се отразили благоприятно на сексуалния й живот, добавяйки гъвкавост и маневреност в движенията й. Само че тормозът към нея не секнал, просто се трансформирал от подигравки в завист.

Източници: KP.RU
nypost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *