Горещи новиниЗлатарицаОбщество

Златарица отбеляза своя празник с шествие и много настроение

За поредна година Златарица отбеляза своя празник на 9 май, както и този на местния храм „Св. Николай“. Денят, известен като Летен Никулден, отново събра стотици жители и гости на града, а литургията в църквата започна още в ранната утрин.

Точно в 10.30 часа тръгна и традиционното празнично шествие, в което се включиха ученици, служители на администрацията, жители и гости на Златарица. То беше водено от прочутия духов оркестър на града, както и от кмета Михаил Ганев.

Сред официалните гости на празника бяха областният управител инж. Георги Гугучков, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, кметът на Стражица Йордан Цонев, кметът на Елена инж. Дилян Млъзев, кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, зам.-кметът на Полски Тръмбеш Росен Русанов, председателят на Общинския съвет в Павликени Христо Кавалски, колегата му в Сухиндол Борислав Вълев и в Елена – Стоян Златев, представители на различни институции, общински съветници и общественици.

За настроението на всички се погрижиха децата от художествените състави при НЧ „Развитие -1885“, които излязоха на специално построена сцена на обновения площад „Първи май“.

С празнично слово към всички се обърна кметът Михаил Ганев, който припомни постигнатото в общината през изминалата година.

„Тържествени моменти като този са винаги повод да направим оценка на извършеното, да отчетем постигнатите резултати и да начертаем бъдещите цели. Изцяло обновен беше централният площад „Първи май“, беше изграден парк за отдих, множество детски площадки, кътове за отдих и туризъм. Предстои да се възстанови пътят в района на село Дедина, в процес на пълна рехабилитация е пътят между Горна Хаджийска, Калайджии и Средно село. Гордеем се с успехите си, но те са възможни благодарение на високите цели и изисквания, които поставяме пред себе си. Благодаря на всички, които градят просперитета на нашата община. Златарица е повече от община, тя е общност, която заедно съграждаме“, каза в словото си Михаил Ганев.

Той се включи в церемонията по издигане на знамената в центъра на града и сам издигна българския флаг на пилона.

Програмата продължи с изпълнения на местни състави, изложби и много забавления. Подробности за празника на Златарица четете в четвъртък.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *