Водещи новиниЗлатарицаОбщество

Стотици пяха с Ивана и гледаха заря по случай празника на град Златарица

Шествие, водено от духовия оркестър, мина по главната улица

 

СТОТИЦИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ЗЛАТАРИЦА СЕ НАСЛАДИХА НА КОНЦЕРТА ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАДА.

На сцената излезе обичаната от няколко поколения попфолк певица Ивана, а хората от площада пяха с нея любими песни. Преди това всички аплодираха концертната програма на читалище „Пробуждане 1902“ от Горско Ново село.

Кулминацията на празника беше богатата заря, която огря небето над града и зарадва малки и големи по случай 9 май.

Не по-малко интересна беше и дневната програма на празника, който започна още рано сутринта с литургия в храма „Св. Николай Мирликийски“. На 9 май църквата също отбелязва своя празник, а денят е известен като Летен Никулден.

Точно в 10.30 часа тръгна и традиционното празнично шествие, в което се включиха ученици, служители на администрацията, жители и гости на Златарица. То беше водено от прочутия духов оркестър на града, както и от кмета Михаил Ганев.

Сред официалните гости на празника бяха областният управител инж. Георги Гугучков, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, кметът на Стражица Йордан Цонев, кметът на Елена инж. Дилян Млъзев, кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, зам.-кметът на Полски Тръмбеш Росен Русанов, председателят на Общинския съвет в Павликени Христо Кавалски, колегите му в Сухиндол Борислав Вълев и в Елена – Стоян Златев, представители на различни институции, общински съветници, общественици и политици.

За настроението на всички се погрижиха децата от художествените състави при НЧ „Развитие -1885“, които излязоха на специално построена сцена на обновения площад „Първи май“. С празнично слово към всички се обърна кметът Михаил Ганев, който припомни постигнатото в общината през изминалата година.

„Тържествени моменти като този са винаги повод да направим оценка на извършеното, да отчетем постигнатите резултати и да начертаем бъдещите цели. Изцяло обновен беше централният площад „Първи май“, беше изграден парк за отдих, множество детски площадки, кътове за отдих и туризъм. Предстои да се възстанови пътя в района на село Дедина, в процес на пълна рехабилитация е пътят между Горна Хаджийска, Калайджии и Средно село. Гордеем се с успехите си, но те са възможни благодарение на високите цели и изисквания, които поставяме пред себе си. Благодаря на всички, които градят просперитета на нашата община. Златарица е повече от община, тя е общност, която заедно съграждаме“, каза в словото си Михаил Ганев.

Той се включи в церемонията по издигане на знамената в центъра на града и сам издигна българския флаг на пилона.

С поздрав към всички се обърна и областният управител инж. Георги Гугучков.

„Днешният ден е и Ден на Европа, който символизира стремежа за мир, единство и просперитет. Всеки празник е и повод за размисъл, нека в него отдадем заслуженото на всички, които с труда си са градили и продължават да съграждат днешния облик на Златарица, в който водещи са модернизирането, европейският дух и в същото време почитта и уважението към традициите“, каза инж. Гугучков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *