Водещи новиниИкономикаЛясковец

Правят консервна фабрика в Джулюница, на ден ще преработва 10 т суровина

Цехът ще произвежда доматено пюре, стерилизирани краставици и компоти

 

В ЛЯСКОВСКОТО СЕЛО ДЖУЛЮНИЦА ЩЕ БЪДЕ ИЗГРАДЕНО ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И ПРЕРАБОТКА НА ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПЛОДОВЕ. Цехът ще бъде ситуиран в индустриалната зона на малкото населено място и ще се шири на площ от 1650 кв. м. Инвестицията е на плевенската фирма „Хидротерм 2020“ ЕООД и очаква зелена светлина за реализиране на проекта от Община Лясковец и Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Предвижда се фабриката да работи целогодишно, а на ден да се преработват до 10 тона суровина. Асортиментът на предприятието ще включва доматен сок, нектар от праскови, еликсир от кайсии, компоти, доматено пюре, стерилизирани краставици и плодови каши.

5 thoughts on “Правят консервна фабрика в Джулюница, на ден ще преработва 10 т суровина

 • Там като дете сме работили в консервената фабрика, правеше се кисели краставички за Русия. Етикетите бяха на руски. Страхотен вкус. Дано се усъществи и продукцията изцяло да е българска. А ако се направи и истинската лютеница от соца, без картофено пюре ще е най добрия вариант.

  Отговор
  • Лютеницата от соца я изгубиха някъде. Чух, че продали патента на рецептата – сега ще ядем боклуци с претенции.

   Отговор
 • А суровини от къде? Да Неси мислите ,чезарнарите ще почнат да сеят домати и пипер или краставички.За плодовете се знае колко години се чака едно дърво да почне да дава плодове

  Отговор
 • Зададен отговор: Фабрика имаше, защо сега я няма, че да се прави нова?

  Отговор
 • Че то там консервен завод(“Домат” се казваше) в това село имаше и при соца. На бригада там съм бил, както и на “ферибота”. Сравнено с “Големия шлем” от Горна Тракия – Стамболийски(“Витамина”), Пловдив(“1 май”), Асеновград(“Бригада”, но то бе за детски специализирано), Първомай(“Партизани”) и Пазарджик, “Домат” отстъпваше, но бе лидер на север от Балкана. Дано на новия завод се осигури суровина, сега тъпо се дотира на декар и зеленчукопроизводството и овощарството отстъпиха дори в традиционни райони като Горна Тракия. КЪСМЕТ И УСПЕХ!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *