С жребий избраха двойка, която ще получи финансиране за инвитро

Поредна успешна кампания реализираха „Ротаракт клуб“ – Велико Търново, и фондация „Искам бебе“ с подкрепата на Общината. След петото издание на инициативата „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ отново ще бъде подпомогната двойка от старопрестолния град, нуждаеща се от асистирана репродукция и инвитро процедури, за да има дете.

Акцията се проведе на 7 и 8 март, а събраните средства заедно с реализирания остатък от миналата година са 2818 лева. Двойката, която ги получава, бе изтеглена с жребий по време на заседание, в което участваха заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, елект-президентът на „Ротаракт“ Марий Стоянов, президентът на клуба Адриана Петкова, председателят на фондация „Искам бебе“ във В. Търново Вероника Михайлова и нотариус Дешка Рачевец.

Кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ се провежда от 2019 година. Четири двойки са подпомогнати в усилията им да имат дете, две са родените бебета, предстои раждането на трето пеленаче. Инициативата на „Ротаракт“ е в унисон с програмата за асистирана репродукция, която Община Велико Търново реализира повече от десетилетие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *